offerBox
1

21. 3. - MasterClass Stift Klosterneuburg na Starej Vajnorskej

offerImage

Nezmeškajte príležitosť ochutnať vína z najstaršieho fungujúceho vinárstva v Rakúsku – Stift Klosterneuburg. St. Laurent. Počas Masterclassu budete mať príležitosť ochutnať sedem vín z piatich ročníkov v sprievode exportného manažéra vinárstva Teodora Iennaca.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Cava (7)

Toto šumivé víno je vyrobené v ohraničenej oblasti Cava v regióne Katalánska. Na jeho produkciu sa využívajú hlavne Španielske odrody Macabeo, Xarello a Parellada. Častokrát u tohto vína platí veta: „Dobrý pomer ceny a kvality.“ Toto šumivé víno je vyrobené v ohraničenej oblasti Cava v regióne Katalánska. Na jeho produkciu sa využívajú hlavne Španielske odrody Macabeo,… Čítať viac

Filter
Filter
Farba
Druh
Cukornatosť
Odroda
Krajina
Oblasť
Značka
Ročník
Hodnotenie
Objem
Balenie
Cena
Dostupnosť
Viac filtrov
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre

Cava

Cava je názov španielskeho šumivého vína, ktoré dozrieva podobným spôsobom ako Champagne. Hoci odrody hrozna a samozrejme pôda sa líšia, tie najlepšie môžu súperiť. Táto špecialita z Katalánska má dnes už viac ako 150 rokov. Existuje 159 obcí, ktoré môžu produkovať Cavu. Väčšina z nich je v Katalánsku, ale aj v iných regiónoch, pričom predpokladom je, že víno zreje na kaloch najmenej deväť mesiacov a predáva sa najskôr jeden rok po zbere.

Čím viac budete skúmať Cavu, tým viac paralel nájdete so Champagne. Víno fermentuje dvakrát: prvá fermentácia premieňa cukor v rmute na alkohol, pričom vzniká víno. Potom prebieha druhotná fermentácia vo vnútri fľaše. Vzhľadom k tomu, že sú fľaše  utesnené a pod tlakom, oxid uhličitý vznikajúci počas fermentácie nemôže uniknúť do atmosféry, takže ostane vo víne, preto vytvára hladké bubliny.

Na výrobu Cavy sú povolené iba vybrané odrody bieleho vína: Viura, Xarel-lo a Paellada. Každá z týchto odrôd prináša inú chuť. Cava preto môže byť veľmi komplexná a rôznorodá: od jemnej až po komplexnú,  od svetložltej až po zlatožltú. Podľa definície musí byť obsah alkoholu medzi 10,8 a 12,8% obj. Cava Vás zasiahne vyváženými tónmi zrelých citrónov, hruškou a príjemnou aciditou. Vzhľadom k tomu, že je Cava vyrobená v rovnakom štýle ako Champagne, je to skvelá voľba pre časy, kedy chcete Champagne, ale nechcete minúť veľa peňazí.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.