offerBox
1

21. 3. - MasterClass Stift Klosterneuburg na Starej Vajnorskej

offerImage

Nezmeškajte príležitosť ochutnať vína z najstaršieho fungujúceho vinárstva v Rakúsku – Stift Klosterneuburg. St. Laurent. Počas Masterclassu budete mať príležitosť ochutnať sedem vín z piatich ročníkov v sprievode exportného manažéra vinárstva Teodora Iennaca.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vína Bio víno Tramín červený (6)

Tramín červený je veľmi stará aromatická biela muštová odroda. Tramín je jedným y rodičov pre mnoho európskych odrôd. Vína z Tramínu sú elegantné, ovocno kvetinové a korenisté s jemne medovým záverom. Výbornú kvalitu dosahuje v kategórii suchých, polosuchých i prírodne sladkých vín. Veľký Tramín červený je pýchou a ozdobou každého vinára, má dobrý potenciál k archivácii. Tramín červený je veľmi stará aromatická biela muštová odroda. Tramín je jedným y rodičov pre mnoho európskych odrôd. Vína z Tramínu sú… Čítať viac

Filter
Filter
Farba
Druh
Cukornatosť
Odroda
Krajina
Oblasť
Značka
Ročník
Hodnotenie
Objem
Balenie
Cena
Dostupnosť
Viac filtrov
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre

Tramín červený

História

Pôvod Tramínu nie je jasný, predpokladá sa, že vznikol náhodným krížením Vitis silvestris. Miesto pôvodu tiež nie je známe. Najčastejšie sa spomína južné Tirolsko (obec Tramino). Tramín červený sa začal šíriť vo Francúzsku v 16. storočí. V Alsasku sa Gewürztraminer (Tramín korenistý) považuje za top bielu odrodu. V ostatnej Európe sa pestuje Roter Traminer (Tramín červený), pravdepodobne ide o dva klony. V Rakúsku je rozšírený klon Gelber Traminer (Tramín žltý), ktorý je viac aromatický. Je typickou odrodou severných vinohradníckych oblastí. Na Slovensku bol Tramín červený registrovaný v roku 1941. Dnes je vo výsadbách nahrádzaný odrodami ako Devín, Pálava, Noria, Míllia, bohužiaľ.

Pestovanie

Tramín červený je mimoriadne náročný na pôdu aj polohu. Vyhovujú mu hlboké, výživné a teplé pôdy s dobrým vlahovým režimom. Tramínu sa veľmi dobre darí v Nitrianskej, StredoslovenskejVýchodoslovenskej vinohradníckej oblasti. Výborne reflektuje miesto pôvodu.

Charakteristika vína

Tramín červený je aromatická odroda, ktorá veľmi dobre koncentruje cukry. Vína sú aromatické, jemne korenisté, v dobrých ročníkoch majú až olejovitú štruktúru. V Alsasku patrí Gewürztraminer patrí k top bielym odrodám väčšinou v kategórii polosladkých a sladkých vín. Pestuje sa na najlepších polohách. Tramín červený je vhodnou odrodou k výrobe prírodne sladkých vín, dokážu vyzrievať niekoľko desaťročí.

Gastronómia

Tramín červený polosuchý je výborným spoločníkom k husej pečeni s ovocným chutney. Snúbi sa s alsaskou a orientálnou kuchyňou.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.