Tak ako jesenná príroda hýri farbami, tak i naše jedlo na tanieri by malo byť farebnejšie a sezónne. Tekvica hokkaido je symbolom jesene a má univerzálne využitie v našej kuchyni. Lenka použila pečenú hokkaido tekvicu do rizota a osviežila ho čerstvým ovčím syrom. K nemu odporúčam ružový Crémant d´Alsace Brut Rosé z vinárstva Pierre Sparr.
Pierre Sparr
Meno Sparr je vnímané v Alsasku s rešpektom. História vinohradníckej rodiny siaha do roku 1680 v obci Sigolsheim. Počas jej éry sa rodina riadila progresívnym prístupom. Bola medzi prvými, ktorí začali fľašovať vína priamo vo vinárstve. Po druhej svetovej vojne na takmer zničených vinohradoch začali budovať novú etapu vinárstva. V súčasnosti patria pod Cave de Beblenheim. Milovníci alsaských vín oceňujú elegantný, hladký a ušľachtilý prejav ich vín z vinohradov Altenbourg, Clos Sainte-Odile či Grand Cru Brand a Mambourg.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Pierre Sparr
Crémant d´Alsace Brut Roséšumivé víno, sekt, tradičná metóda ružové - brut - 0,75l
Pierre Sparr Grand Cru Mambourg
Gewurztraminervíno biele - polosladké - r2017 - 0,75l
Pierre Sparr Grande Réserve
Gewurztraminervíno biele - polosladké - r2021 - 0,75l
Pierre Sparr
Riesling lieu-dit Altenbourgvíno biele - polosuché - r2017 - 0,75l
Pierre Sparr Grande Réserve
Pinot Blancvíno biele - suché - r2022 - 0,75l
Pierre Sparr Grande Réserve
Rieslingvíno biele - suché - r2022 - 0,75l
Píšeme na našom BLOGu
Pre niekoho špecifická chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Jeho jemná chuť sa zvýrazní použitím cesnaku a byliniek pri pečení. Lenka vám prináša skvelý recept na pečené jahňacie stehno so zeleninou a batátovo petržlenovým pyré. Skvelým partnerom pri tomto pokrme vám bude alsaský Pinot Gris z vinárstva Pierre Sparr.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu