offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Destiláty a liehoviny Gin Koval (2)

Oficiálny zrod ginu sa datuje do roku 1650, keď Dr. Francisco de La Boie, známy ako Dr. Sylvius, v holandskej univerzitnej učebni medicíny pôvodne vytvoril liek na problémy s obličkami, ktorý nazval Genever. Na jeho výrobu zmiešal dve močopudné suroviny – olej z borievkových bobúľ a obilný destilát. Oficiálny zrod ginu sa datuje do roku 1650, keď Dr. Francisco de La Boie, známy ako Dr. Sylvius, v holandskej univerzitnej učebni medicíny pôvodne… Čítať viac

Filter
Filter
Druh
Značka
Objem
Krajina
Balenie
Cena
Dostupnosť
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre

Gin

Tento liek si ľudia veľmi rýchlo obľúbili predovšetkým vďaka marketingovej stratégii pána profesora. Odporúčal ho totiž používať preventívne ako profylaktikum – raz do mesiaca. V priebehu 17. storočia sa gin stal súčasťou holandskej a belgickej stravy.

Najkvalitnejší a najpoužívanejší proces pri výrobe ginu je destilácia, ktorej predchádza v prvom rade veľmi úzky výber najkvalitnejších ingrediencií, ktoré sa macerujú buď vo vlastne vyrobenom destiláte z obilia, alebo častejšie kúpenom liehu z obilia. Ďalej nasleduje macerácia. Vybrané ingrediencie macerujeme pôvodným anglickým postupom „2nights 1day“ , samozrejme, proces macerovania si vytvára každý výrobca sám. Následne prichádza samotná destilácia, ktorá prebieha v rôznych destilačných zariadeniach – od domácich hrncov až po najkvalitnejšie destilačné prístroje od nemenovaných výrobcov z Nemecka. Na zvýšenie vône a chute veľa výrobcov používa špeciálny závesný systém, do ktorého vkladajú bylinky a rôzne ingrediencie, cez ktoré prechádzajú alkoholové výpary pri procese destilácie, a takýmto spôsobom získava destilát jedinečné senzorické vlastnosti. Následne môžete gin fľaškovať, ako to robí veľa výrobcov, alebo si zvolíte zložitejšiu cestu. A tou je zrenie v kameninových nádobách, kde gin „dozreje“ a získa nové vlastnosti. Samozrejme, toto je len časť umenia výroby ginu, ktorá je omnoho rozmanitejšia. Pôvodom a rozdelením ginov, inováciami ingrediencií, technologickými postupmi, ktorými vzniká moderný gin. A, samozrejme, najhlavnejším aspektom ostáva tajomstvo destilérov.

V našej ponuke nájdete prémiové giny rôznych značiek, vyskúšajte London dry gin Pink 47, nórsky gin Kimerud so slovenskými koreňmi, holadský gin z čiernych paradajok Black Tomato alebo štýlový švajčiarsky gin Nginious!

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.