UŽÍVATEĽSKÉ MENU
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Šieste víno PAVELKA v košíku zadarmo. Namixujte si set

Destiláty a liehoviny Brandy Kremlin Award (4)

Filter
Filter
Druh
Značka
Objem
Krajina
Balenie
Cena
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre

Prémiové brandy

Ochutnajte legendárne arménske brandy a jedinečné španielske brandy de Jerez a nechajte sa očariť ich lahodnou chuťou. Ochutnajte legendárne arménske brandy a jedinečné španielske brandy de Jerez a nechajte sa očariť ich lahodnou chuťou. Čítať viac

Arménsko

Kremlin Award

7 years old 40%
brandy 0,7l
Kremlin Award 7 years old 40% 0,7L, brandy, DB
5295 € / ks
Na sklade
Arménsko

Kremlin Award

20 years old 40%
brandy 0,7l
Kremlin Award 20 years old 40% 0,7L, brandy, DB
9995 € / ks
Na sklade
Arménsko

Kremlin Award

10 years old 40%
brandy 0,7l
Kremlin Award 10 years old 40% 0,7L, brandy, DB
5795 € / ks
Na sklade
Arménsko

Kremlin Award

15 years old 40%
brandy 0,7l
Kremlin Award 15 years old 40% 0,7L, brandy, DB
7945 € / ks
Na sklade

Prémiové brandy

História brandy siaha rovnako, ako história koňaku do III. storočia, kedy rímsky cisár Marcus Aurelius Probus udelil galskému ľudu zákonom  slobodu vo vlastníctve viníc a výrobe vína. So vzrastajúcou popularitou vína v XI. storočí rástol dopyt v odľahlých krajinách a aby víno netrpelo prepravou, začalo sa pristupovať k úprave vína jednorazovou destiláciou.


Takto ochránené „víno“ dostalo názov – brandewijn (ohnivé víno), ktoré neskôr viedlo k oficiálnemu názvu vínneho destilátu brandy. V XII. storočí obchodníci s vínom skúšali dvojitú destiláciu vína. Spôsob dvojitej destilácie bol pôvodne podložený nižšími nákladmi na prepravu, pretože z destilácie vzišlo menšie množstvo a to znamenalo viac priestoru na lodiach.

Keďže brandy je destilované z hrozna, produkuje sa výlučne v krajinách známych aj pre svoju kultúru v pestovaní viniča. Na konci 19. storočia boli krajiny západnej Európy a ich zámorské kolónie zásobované s brandy z Francúzska a Španielska a krajiny východnej Európy zase s brandy z krajín v okolí Čierneho mora, ako Bulharsko, Krym, či Gruzínsko.

Produkcia a konzumácia brandy zvyknú mať silný regionálny charakter a tak sa aj spôsob produkcie môže čiastočne líšiť. Základom je ale vždy dvojitá destilácia fermentovanej hroznovej šťavy. Počas prvej destilácie dosiahneme približne 30 % obsah alkoholu. V druhej destilácii destilát dosahuje 80 % alkoholu. Z tejto destilácie vychádzajú tri zložky- hlava, srdce a chvost. Kým hlava a chvost sú nežiaduce a väčšinou sa primiešajú znova k vínu na ďalšiu destiláciu, srdce, ktoré je najbohatšie na chute a arómy sa ponechá pre následné zrenie v dubových sudoch.

Doba zrenia závisí na štýle brandy, kvalitatívnej triede i na zákonných požiadavkách jednotlivých krajín, kde sa brandy produkuje. V Španielsku sa brandy zvykne vyrábať aj spôsobom „solera“, kedy sa brandy premiestňuje medzi sudmi a zmiešava sa so starším ročníkmi.

Klasifikácia brandy podľa minimalnej doby vyzrievania v sudoch:

  • VS – Very Special – najmladší z rodiny, brandy tejto kvality vyzrieva minimálne 2 roky
  • VSOP – Very Special Old Pale – označuje brandy, ktoré vyzrievalo minimálne 4 roky
  • XO – Extra Old – označuje brandy, kde najmladšie vyzrievalo minimálne 6 rokov
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.