Od francúzskeho paradoxu po stredomorskú stravu a najnovšie štúdie o starnutí, podnecujú k debate o víne a zdraví. Na základe nových vedeckých výskumov sa nižšie v článku pozrieme na zdravotné a psycho-sociálne výhody vína.
Badia a Passignano
Rodina Antinori kúpila toto vinárstvo v roku 1987. Nachádza sa v areáli historického kláštora, po ktorom nesie aj víno svoje meno. Majitelia dostali zároveň právo používať miestnu pivnicu. K vinárstvu patrí 325ha, na 50ha sa pestuje Sangiovese pre Tignanello, ostatné na výrobu Chianti Classico a Badia a Passignano. Badia di Passignano Gran Selezione je vyrobené z najlepších polôh Chianti Classico. Vo vinici sa objavuje selekcia starých klonov z Tignanella s hustotou výsadby 5000-7000 koreňov/ha. Nová apelácia Gran Selezione, ktorej zakladateľom bol aj Antinori začala ročníkom 2009.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu
Ovocné vína sú samostatná kapitola vo svete vín. Svojej obľube sa tešia najmä v oblastiach s chladným podnebím v Severnej Amerike, Škandinávii, ale aj na Slovensku. Spoločnosť Pereg, ktorá sídli v meste Modra, sa zaoberá výrobou ovocných aj hroznových vín. Nadväzuje na tradície predkov, ktoré prepájajú s novými poznatkami a modernou technológiou.
Jarná úroda vyvoláva obraz chrumkavej, čerstvej zeleniny. Tradične býva zelenina nepriateľom vína. Horkosť v artičokoch a špargli sa často považuje za protiklad k vínu. Nebojte sa, existuje niekoľko skvelých tipov, ako si správne vybrať vína s jarným pokrmom.
Jarná ponuka vín až -40%, akcia platná len do 30.4.2024.
Emiliana je najväčšie čílske organické vinárstvo, ktoré sa každý rok 22.4. pripája k oslavám Dňa Zeme. Vinárstvo sa plne venuje organickému a biodynamickému pestovaniu hrozna a hospodáreniu, ktoré chráni našu planétu a samozrejme prináša skvelé vína.
Limitovaná akcia - vína Emiliana -40%