Svätovavrinecké alebo St. Laurent? U nás podceňovaná, v Rakúsku jedna z troch nosných modrých odrôd. Svätovavrinecké zo Stiftu je považované za jedno z najlepších vín z tejto odrody vo svete. Počas Masterclassu, ktorý sa uskutočnil 21.3.2024, sme mali príležitosť ochutnať sedem vín z piatich ročníkov a jedno víno - novinku v sprievode exportného manažéra vinárstva Teodora Iennaca a someliera Corner & Co. Rasťa Šutáka.
Enamor
Spoločnosť Isake International uviedla nový yuzu likér vyrobený vo Francúzsku s názvom Enamor.
Vyrába sa v Cognac v malom domčeku s názvom Jules Bremant a používa ovocie yuzu pestované v blízkosti Toulouse na juhozápade Francúzska. Celé ovocie sa maceruje v brandy po dobu 11 mesiacov, potom dozrieva mesiac v 20-ročných sudoch po koňaku.
Bol založený spoluzakladateľom spoločnosti Isake a someliérom Xavierom Chapelou spolu so Seema Lohia, indickou filantropkou, ktorá je zároveň mladšou sestrou Lakshmiho Mittala, giganta v oceľovom priemysle.
Chapelou povedal, že Lohia ho kontaktovala po prehliadke Isake Classic spoločnosti, kde ochutnala saké vyrobené Chapelouom a jeho ženou. To jej veľmi zachutilo a poprosila Xaviera, či by spolu nevytvorili nový produkt. Cieľom ich produktu bolo vziať kultúry Francúzska, Japonska a Indie - dizajn fľaše bol inšpirovaný japonskou sofistikovanosťou a jednoduchosťou.
Citrus junos – yuzu je citrusové ovocie z Japonska. Toto ovocie pripomína „malý grapefruit“, môže byť zelené alebo žlté – závisí od stupňa zrelosti. Je veľmi aromatické, kombinuje chute mandariniek, limetiek a citrónov.
Píšeme na našom BLOGu
Víno a sex rozhodne nie je kombinácia, ktoré vám napadne okamžite. Avšak, aj keď o tom nehovoríme, víno sa neustále používa ako spoločenský prvok, čo nás viedlo k zamysleniu...
Zdroj: Winefolly
Ladislav a Margita Šebovci si jednoznačne zakladajú na pôvode hrozna. Ako jedny z mála slovenských vinárov plynule nadviazali na rodinnú tradíciu vinohradníctva a výroby vína. Znalosti práce vo vinici a umenie výroby vína dostali do vienka od svojich rodičov.
Srdečne vás pozývame ochutnať všetky perly z vinárstva Karpatská Perla na podujatí Pekné víno s rozhľadom, ktoré sa koná už 23. marca.
Každá rodina má svoje vlastné veľkonočné menu. Varia sa údené šunky, pripravujú plnky s bylinkami alebo nadýchaný piškótový baranček. K tomuto sviatku jednoducho patrí dobré jedlo a pitie. Dokonalé gurmánske výtvory si žiadajú aj správne zvolené víno. Užite si párovanie veľkonočných jedál so slovenskými vínami.
Pripravte sa na veľkonočné sviatky s kvalitnými vínami zo Slovenska. Výber vín somelierky.
Inšpirujte sa na blogu: Slovenské vína na Veľkú noc