offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vyhrajte 3-litrovú whisky JACK DANIEL‘S

Vyhrajte 3-litrovú whisky JACK DANIEL‘S

Zapojte sa do októbrovej súťaže o obrovskú fľašu whisky Jack Daniel‘s v štýlovej kolíske. Ak si na eshope WinePlanet.sk kúpite Jack Daniel‘s  Tennessee whiskey 1,0 l budete automaticky zaradený do súťaže o 3,0 l fľašu tejto jedinečnej whisky v hodnote 120 €. Šanca vyhrať je vysoká!

Súťaž ukončená.

Súťaž trvá do 31. 10. 2020. Vyhodnotenie súťaže prebehne 2. 11. 2020.


Príbeh Jacka Danielsa

Jack Daniel vlastným menom Jasper Newton Daniel sa narodil v roku 1859 v Lynchburgu vo štáte Tennessee, ako najmladší z 10 detí. Presný dátum narodenia nie je známy, pretože všetky záznamy boli zničené požiarom. V rannom veku odišiel Jack z domova a bol vychovávaný rodinným priateľom ktorý sa volal Dan Call. Call bol luteránsky pastor, ale vlastnil aj destilérku na whiskey hneď za mestom.

Tu sa mladý Jack naučil výrobe whiskey. V roku 1863, keď bolo Jackovi trinásť rokov sa Call rozhodol zasvetiť svoj život úradu pastora a destilérku predal Jackovi. Výroba tejto whisky je špecifická tým, že niekoľko dní, kvapka po kvapke preteká cez tri metre vysokú vrstvu dreveného uhlia z javoru cukrového. Vďaka tomuto procesu je chuť whisky veľmi jemná.

Zreje v ručne vyrábaných a čerstve vypálených sudoch z amerického bieleho dubu. Pri Jack Daniels whisky nie je určená doba zrania. Jednoducho ju ochutnajú a uznajú či je zrelá.

Názov NO. 7 je sprevádzaný rôznymi legendami pretože tajomstvo názvu si Jack Daniels odniesol do hrobu. Legenda vraví, že číslo 7 označuje počet mileniek, siedmy pokus o receptúru, jeho šťastné číslo, podobu písmena "J" s číslom "7", alebo železničné označenie sudu.

Najpredávanejšia whisky na svete

JACK DANIEL‘S je ocenený spolu piatimi medailami pre najlepšiu whisky na svete a je 2. najpredávanejšia whisky na svete. Táto whisky sa vyrába jedine v Lynchburgu v americkom štáte Tennessee, v liehovare, ktorý je prvým registrovaným liehovarom v Spojených štátoch.

Unikátny výrobný proces Jack Daniel‘s  sa od založenia destilérky v roku 1866 nezmenil. Základom je kvasiaci slad, ktorý obsahuje približne osemdesiat percent kukurice, zvyšok tvorí raž a jačmenný slad.

Základné zložky sa zmiešajú s čistou vodou pochádzajúcou z vápencových jaskýň. Po destilácii sa nechá pomaličky prekvapkávať kvapku po kvapke cez tri metre vysoký stĺpec dreveného uhlia. Proces prekvapkávania, pri ktorom sa whisky zbavuje nečistôt vzniknutých pri destilácii, získava jemnejšiu chuť a typickú arómu, trvá sedem až desať dní. Potom sa stáča do vypaľovaných sudov z amerického bieleho duba a uloží sa na zrenie. Zreje približne 4 – 6 rokov. 

Po niekoľkých rokoch sa môže Master Distiller rozhodnúť, či je whisky dostatočne zrelá na plnenie do fliaš. Vďaka tomu, že sa vyberajú len tie najkvalitnejšie suroviny na výrobu, starostlivo sa chráni prameň čistej vody bez prítomnosti minerálov a potom nemenej starostlivo sleduje proces zrenia až do záverečného plnenia do fliaš, môžete si svoj obľúbený pohárik vychutnať kdekoľvek na svete a bude to vždy ten správny Jack Daniel‘s Tennessee Whiskey.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.