offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vínne Bestsellery 2021

Vínne Bestsellery 2021

Prinášame vám rebríček vín, ktoré patrili v roku 2021 medzi naše najpredávanejšie. Vychádzali sme z osobného predaja a predaja na internete. Predovšetkým zo štatistík predaja WinePlanet.sk a WinePlanet.cz.

Ukázať vína vo výbere Bestsellery roka 2021


 

Najpredávanejšie vína na Slovensku

Slovenským zákazníkom v roku 2021 najviac chutil Sauvignon Blanc Organic rady Private Bin z vinárstva Villa Maria, novozélandský Sauvignon je dlhodobo veľmi obľúbený, no v tomto roku preskočil niekoľko priečok.

Na druhom resp. treťom mieste sa umiestnil moselsky Riesling Dry z vinárstva Dr. Loosen. V top 10 následne dominovalo Prosecco z vinárstva Terra Serena. 

Sme radi, že ste si obľúbili našu privátnu značku Reya a Reya Organica. Reya Prosecco a Reya Gran Cuvée sú v prvej desiatke, z rady Reya Organica je najpredávanejší Tramín červený. K najpredávanejšími slovenským vínam patrili tie z vinárstva Karpatská Perla a Mrva & Stanko.

Čo sa týka zahraničných vín, prvenstvo získala Villa Maria, z Talianska Terra Serena a Giorgio & Gianni, z Čile vinárstvo Emiliana

Najpredávanejšie vína v Čechách

V roku 2021 sa významne zvýšil predaj na českom eshope WinePlanet.cz. Českým bestsellerom 2021 sa stala Cava Cordon Negro Brut Freixenet, na druhom mieste skončil slovenský sekt Hubert de Luxe Doux a na tretej priečke talianske biele víno Pinot Grigio z vinárstva Giorgio & Gianni. V TOP 50 sa umiestnili i moravskí vinári J. Stávek, Gurdau a Sonberk, s ktorými bola nadviazaná spolupráca v minulom roku.  Tento rok pribudli do portfólia vinárstva Bohemia sekt, Habánske sklepy, Vino Mikulov a Pavlov. V porovnaní so slovenským spotrebiteľom možno povedať, že český spotrebiteľ nakupuje viac kvalitnejších i drahších vín. Príkladom je, že na 14-tom mieste na wineplanet.cz sa umiestnilo Guidalberto 2016 z Tenuta San Guido. 

Novinky, ktoré sme vám priniesli

Kvôli pokračujúcej covidovej situácii, ktorá veľmi výrazne poznačila gastro a horeca segment, sa internetový obchod stal veľmi dôležitým nástrojom predaja. Stále sa snažíme prinášať novinky zo sveta vín. V roku 2021 Corner priniesol na Slovensko nové vinárstvo z Gruzínska Bruale. Unikátne vína vyrobené v qvevroch  z tradičných odrôd Saperavi a Rkatsiteli. Z Francúzska vinárstvo Domaine Langlois Chateau s elegantnými vínami z oblasti Saumur a Saumur Champigny, ktoré vyzrievajú v sudoch z Domaine Chanson. Novinkou je i vinárstvo Haras de Pirque z Čile v spolupráci s rodinou Antinori. V roku 2021 bol spustený aj predaj vín En Primeur Burgundsko s vinárstvom Domaine Chanson.

WinePlanet pokračuje s rôznymi degustáciami so someliérmi a online privátnymi ochutnávkami. V nadväznosti na pravidelné Rozhovory 10/10 sa tento rok na jeseň pokračovalo s Masterclass degustáciami so slovenskými /Fundus Regius a Víno Natural Domin & Kušický/ i zahraničnými vinárstvami /Clarence Dillon - Clarendelle by Haut-Brion a biodynamické vinárstvo Mas d´en Gil/. 
 

Na našom blogu sa vždy môžete dozvedieť o novinkách vo svete vína a nájsť i inšpiráciu k príprave skvelých jedál s typmi na víno. V roku 2021 sme otvorili novú predajňu Nivy a Donovaly, kde nájdete vína z portfólia Corner/WinePlanet. 

Dúfame, že ste boli s našimi službami spokojní a veríme, že v Novom Roku 2022 sa opäť stretneme na degustáciach alebo na akciách spoločnosti Corner, a budeme spoločne zdieľať vínne zážitky a radosť. 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.