offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vínne Bestsellery 2021

Vínne Bestsellery 2021

Prinášame vám rebríček vín, ktoré patrili v roku 2021 medzi naše najpredávanejšie. Vychádzali sme z osobného predaja a predaja na internete. Predovšetkým zo štatistík predaja WinePlanet.sk a WinePlanet.cz.

Ukázať vína vo výbere Bestsellery roka 2021


 

Najpredávanejšie vína na Slovensku

Slovenským zákazníkom v roku 2021 najviac chutil Sauvignon Blanc Organic rady Private Bin z vinárstva Villa Maria, novozélandský Sauvignon je dlhodobo veľmi obľúbený, no v tomto roku preskočil niekoľko priečok.

Na druhom resp. treťom mieste sa umiestnil moselsky Riesling Dry z vinárstva Dr. Loosen. V top 10 následne dominovalo Prosecco z vinárstva Terra Serena. 

Sme radi, že ste si obľúbili našu privátnu značku Reya a Reya Organica. Reya Prosecco a Reya Gran Cuvée sú v prvej desiatke, z rady Reya Organica je najpredávanejší Tramín červený. K najpredávanejšími slovenským vínam patrili tie z vinárstva Karpatská Perla a Mrva & Stanko.

Čo sa týka zahraničných vín, prvenstvo získala Villa Maria, z Talianska Terra Serena a Giorgio & Gianni, z Čile vinárstvo Emiliana

Najpredávanejšie vína v Čechách

V roku 2021 sa významne zvýšil predaj na českom eshope WinePlanet.cz. Českým bestsellerom 2021 sa stala Cava Cordon Negro Brut Freixenet, na druhom mieste skončil slovenský sekt Hubert de Luxe Doux a na tretej priečke talianske biele víno Pinot Grigio z vinárstva Giorgio & Gianni. V TOP 50 sa umiestnili i moravskí vinári J. Stávek, Gurdau a Sonberk, s ktorými bola nadviazaná spolupráca v minulom roku.  Tento rok pribudli do portfólia vinárstva Bohemia sekt, Habánske sklepy, Vino Mikulov a Pavlov. V porovnaní so slovenským spotrebiteľom možno povedať, že český spotrebiteľ nakupuje viac kvalitnejších i drahších vín. Príkladom je, že na 14-tom mieste na wineplanet.cz sa umiestnilo Guidalberto 2016 z Tenuta San Guido. 

Novinky, ktoré sme vám priniesli

Kvôli pokračujúcej covidovej situácii, ktorá veľmi výrazne poznačila gastro a horeca segment, sa internetový obchod stal veľmi dôležitým nástrojom predaja. Stále sa snažíme prinášať novinky zo sveta vín. V roku 2021 Corner priniesol na Slovensko nové vinárstvo z Gruzínska Bruale. Unikátne vína vyrobené v qvevroch  z tradičných odrôd Saperavi a Rkatsiteli. Z Francúzska vinárstvo Domaine Langlois Chateau s elegantnými vínami z oblasti Saumur a Saumur Champigny, ktoré vyzrievajú v sudoch z Domaine Chanson. Novinkou je i vinárstvo Haras de Pirque z Čile v spolupráci s rodinou Antinori. V roku 2021 bol spustený aj predaj vín En Primeur Burgundsko s vinárstvom Domaine Chanson.

WinePlanet pokračuje s rôznymi degustáciami so someliérmi a online privátnymi ochutnávkami. V nadväznosti na pravidelné Rozhovory 10/10 sa tento rok na jeseň pokračovalo s Masterclass degustáciami so slovenskými /Fundus Regius a Víno Natural Domin & Kušický/ i zahraničnými vinárstvami /Clarence Dillon - Clarendelle by Haut-Brion a biodynamické vinárstvo Mas d´en Gil/. 
 

Na našom blogu sa vždy môžete dozvedieť o novinkách vo svete vína a nájsť i inšpiráciu k príprave skvelých jedál s typmi na víno. V roku 2021 sme otvorili novú predajňu Nivy a Donovaly, kde nájdete vína z portfólia Corner/WinePlanet. 

Dúfame, že ste boli s našimi službami spokojní a veríme, že v Novom Roku 2022 sa opäť stretneme na degustáciach alebo na akciách spoločnosti Corner, a budeme spoločne zdieľať vínne zážitky a radosť. 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.