offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vinárstvo Sonberk je Vinárstvom Roku 2020

Vinárstvo Sonberk je Vinárstvom Roku 2020

Dňa 4. 2. 2021 sa i napriek pandemickej situácii uskutočnil online prenos už jedenásteho ročníka slávnostného vyhlásenia víťazov v ankete Vinařství roku 2020. V kategórii stědní vinařství /to znamená ročná produkcia vína od 50 000l do 250 000l/ zvíťazilo moderné vinárstvo s neopakovateľným pohľadom na Pálavu, vinárstvo SONBERK.

Objavte u nás - Vína z Moravy


Taktiež získalo ocenenie Absolútny víťaz večera. Vinařství SONBERK získalo tento titul už v roku 2013 a teraz ako prví tak získali najvyššie ocenenie v tejto  prestížnej odbornej  súťaži  druhýkrát. V kategórii malé vinařství uspelo vinařství Piálek & Jäger a v kategórii velké vinařství komisiu najviac  zaujalo vinařství LAHOFER.

Odborná komisia nehodnotila len produkciu vína, ale celkovou kvalitu daných vinárstiev. Všetci finalisti naplnili hlavnú myšlienku súťaže, aby dlhodobo prevyšovali bežnú prax v obore a posúvali sa stále dopredu. Absolútnym víťazom sa stalo vinárstvo, ktorého aktivity v roku 2020 najviac vynikli a zaujali.

Vinárstvo Sonberk

Vinárstvo Sonberk vzniklo v roku 2003 a dnes patrí k najúspešnejším českým vinárstvam podľa Decanter World Wine Awards 2020. Sídli v blízkosti mesta Hustopeče naproti pálavským kopcom, kde sa vinič pestuje už viac ako 700 rokov. Vinohrady s rozlohou 45ha ležia pod Pálavou.

Sonberk vo svojej vinici dodržuje koncept biodiverzity, medzi riadkami révy sú vysiate rastliny, ktoré  podporujú prirodzenú rovnováhu. Súčasťou ekosystému vinohradu je biosad s včelími úľmi.

Sprašové podložie, ktoré dobre zadržuje vodu a južná orientácia vinohradov na vrchu Slunečná viniču praje. Hrozno je zbierané ručne v niekoľkých fázach a jeho spracovanie je šetrné. Vinohradník Roman Slouk pracuje s pôdou podľa pravidiel udržateľnej produkcie spôsobom šetrným k životnému prostrediu. Enológom je Olda Drápal mladší. Sonberk predstavuje  kombináciu modernej architektúry unikátneho vinárskeho domu Josefa Pleskota a jedinečných výhľadov na Pálavu. 

Najobľúbenejšími a na súťažiach najoceňovanejšími vínami sú Riesling, Pálava a Merlot. Tieto 3 odrody doplňuje svieži Sauvignon, korenistý Tramín a cuvée zrejúce v dubových sudoch vo francúzskom štýle. Sonberk preslávila najmä moravská odroda Pálava.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.