offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vinárstvo Golguz zažiarilo v Brne

Vinárstvo Golguz zažiarilo v Brne

V dňoch 8. a 9. júna 2020 sa v Národnom vinárskom centre vo Valticiach uskutočnilo odborné hodnotenie vín už 27. ročníka medzinárodnej súťaže vín GRAND PRIX VINEX. Cieľom súťaže je každý rok na vysokej profesionálnej ohodnotiť a oceniť najlepšie európske a svetové vína prítomné na stredoeurópskom trhu.

Ukázať vína Golguz v našom eshope.


 

Tohto ročníka súťaže GRAND PRIX VINEX sa zúčastnilo rekordných 728 vzoriek vín od 114 prihlasovateľov z 9 vinárskych krajín.

Najviac vín bolo samozrejme z Českej republiky, ale zastúpenie mali aj vína zo Slovenska, Rakúska, Nemecka, Francúzska, Juhoafrickej republiky, Talianska, Maďarska a Macedónska.

Najlepšie v tohtoročnej súťaži uspel Sauvignon 2019 neskorý zber zo žádovického vinárstva Štěpán Maňák. Zo Slovenska sa národným víťazom stal Tokajský výber 6 putňový, 2009 od Anna Nagyová Zlatý Strapec, Viničky. Kompletné výsledky súťaže si môžete pozrieť tu: https://www.grand-prix-vinex.cz/vysledky/

Najviac medailí zo Slovenska zozbieralo vinárstvo Golguz, celkom 5 zlatých a 5 strieborných medailí. Pozrite si, ktoré vína si odniesli medaile.

Zlato - Silvánske zelené 2019, Chardonnay 2019, Cabernet Sauvignon Rosé 2019, Cuveé Rosé Elizabeth 2019, Pálava 2019

Striebro - Rizling vlašský 2019, Rizling Rýnsky 2019, Rulandské biele 2018, Tramín červený 2018, Frankovka modrá 2017

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.