offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vinárstvo Golguz zažiarilo v Brne

Vinárstvo Golguz zažiarilo v Brne

V dňoch 8. a 9. júna 2020 sa v Národnom vinárskom centre vo Valticiach uskutočnilo odborné hodnotenie vín už 27. ročníka medzinárodnej súťaže vín GRAND PRIX VINEX. Cieľom súťaže je každý rok na vysokej profesionálnej ohodnotiť a oceniť najlepšie európske a svetové vína prítomné na stredoeurópskom trhu.

Ukázať vína Golguz v našom eshope.


 

Tohto ročníka súťaže GRAND PRIX VINEX sa zúčastnilo rekordných 728 vzoriek vín od 114 prihlasovateľov z 9 vinárskych krajín.

Najviac vín bolo samozrejme z Českej republiky, ale zastúpenie mali aj vína zo Slovenska, Rakúska, Nemecka, Francúzska, Juhoafrickej republiky, Talianska, Maďarska a Macedónska.

Najlepšie v tohtoročnej súťaži uspel Sauvignon 2019 neskorý zber zo žádovického vinárstva Štěpán Maňák. Zo Slovenska sa národným víťazom stal Tokajský výber 6 putňový, 2009 od Anna Nagyová Zlatý Strapec, Viničky. Kompletné výsledky súťaže si môžete pozrieť tu: https://www.grand-prix-vinex.cz/vysledky/

Najviac medailí zo Slovenska zozbieralo vinárstvo Golguz, celkom 5 zlatých a 5 strieborných medailí. Pozrite si, ktoré vína si odniesli medaile.

Zlato - Silvánske zelené 2019, Chardonnay 2019, Cabernet Sauvignon Rosé 2019, Cuveé Rosé Elizabeth 2019, Pálava 2019

Striebro - Rizling vlašský 2019, Rizling Rýnsky 2019, Rulandské biele 2018, Tramín červený 2018, Frankovka modrá 2017

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.