offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
10 tipov na darčeky pre milovníkov vína

10 tipov na darčeky pre milovníkov vína

Víno je ideálnym darčekom, ak chcete potešiť nielen niekoho z rodiny, ale i svojich priateľov alebo obchodných partnerov. Víno ako dar prináša emóciu, zážitok a vždy poteší.

Prinášame vám niekoľko tipov a noviniek pre tieto Vianoce od našej someliérky. Pomôžeme vám vybrať niečo výnimočné.


Vianočné tipy od someliérky

Pozrite si všetky vianočné typy na darčeky v našej inšpirácii Darčeky víno alebo Darčeky alkohol. Ak hľadáte víno na vianočný stôl, siahnite po ideálnom balíčku troch vín - Štedrovečerný set.

 

1. Ružové Vianoce s Proseccom

Na svetový trh prišla absolútna novinka, elegantné a delikátne ružové Prosecco! Ideálne ako darček, ale i k oslave Nového Roka 2021. I keď sa doteraz na trhu objavovalo Spumante Rosé, ktoré považovali niektorí za Prosecco, nespĺňalo apelačné pravidlá a nemohlo tak byť označované. Len pred pár mesiacmi prijalo Taliansko zákon s povolením vyrábať Prosecco Rosé podľa stanovených prísnych pravidiel.

Na výber máte hneď dve novinky - PINK Prosecco a Terra Serena Prosecco Rosé. Obe sú jasnej bledo ružovej farby s pravidelným perlením. Majú atraktívnu ovocnú vôňu zrelých jabĺk, hrušky, lesných jahôd a malín doplnenú jemnými tónmi lúčnych kvetov. Chuť je svieža, ovocná so šťavnatou kyselinkou.

2. Champagne Jamesa Bonda

Na počesť novej bondovky No time to die bola vydaná limitovaná edícia Champagne Bollinger so siluetou Jamesa Bonda po boku jeho modelu Aston Martin DB5.

Nápisy a logá Bollinger sú vyobrazené v zlatej farbe a ikonická fľaša Special Cuvée bola upravená tak, aby obsahovala čierno zlatý lem na hrdle so znakom 007. Exkluzívny a štýlovým darček týchto Vianoc môže byť Champagne Bollinger Special Cuvée 007 Brut.

3. Sladučké a bohaté Portské

Špeciálna edícia Graham’s oslavujúca 200 rokov produkcie vína najvyššej kvality. Bohaté a komplexné fortifikované víno Late Bottled Vintage 2015 je dostupné v krásnej červenej tube. 

Graham´s je prominentný „Port House“,  ako sa vinárstvam z tejto oblasti hovorí. Bolo obľúbeným portským Sira Winstona Churchilla.  V roku 1890 vinárstvo postavilo impozantnú pivnicu vo Vila Nova de Gaia s úchvatným výhľadom na Porto. Vinárstvo vlastní vyše 1000 ha vinohradov v oblasti s postupným prechodom na organické pestovanie viniča.
Portské Graham’s L.B.V v červenej tube na eshope.

4. Limitovaná edícia z oblasti Rioja

Španielske vinárstvo El Coto oslavuje 50 rokov od svojho založenia. K tomuto peknému výročiu pripravilo pre svojich fanúšikov limitovanú edíciu El Coto Reserva 2015 v drevenej debničke.

Jeho zberateľskú hodnotu zvýrazňuje etiketa pripomínajúca pôvodnú z roku 1970. Temperamentné Tempranillo z oblasti Rioja z výnimočného ročníka 2015. Plné a vyvážené červené víno s bohatou a zároveň elegantnou štruktúrou.

Set 6 vín v drevenom boxe nájdete na eshope za 99,99 €

Druhým skvelým tipom od El Coto je dvojička vín 865 m, ktoré pochádzajú z najvyššie položeného vinohradu Finca Carbonera v oblasti Rioja. Biele Chardonnay z ročníka 2019 a červené Tempranillo 2018 vyzrievali niekoľko mesiacov v dubových sudoch.

5. Víno ako vianočná ruža

Fľaša Coté des Roses zaujme ma prvý pohľad, dno fľaše má tvar ruže a je uzavretá skleneným uzáverom. Okrem bielej verzii je v ponuke ružová aj červená. Ideálny darček pre dámu, ktorá má rada kvalitné vína. 

Červená ruža je taraz premiérovo z Pinotu Noir. Čarovná vôňa kvitnúcej čerešne, kôstkového ovocia s dotykom škorice. Elegantná ovocná chuť s finesou a espritom. Harmonický a zamatový záver.

Vinárstvo Gérard Bertrand úspešne spája víno s turizmom, kultúrou a gastronómiou. Všetky vinohrady s rozlohou 800ha má Gerard Betrand v kategórii organic a niektoré dokonca biodynamic Demeter. 

6. Pozdrav z Panamy

Ron Malteco, unikátny destilát pochádzajúci z Panamy, je zručným výsledkom Guatemalských Master Blenderov. Čerstvá šťava z cukrovej trstiny a vysoko kvalitné kvasinky, v kombinácii s výberom tých najlepších dubových sudov vytvárajú tento „božský“ nektár. Tmavá jantárová farba, s jemne spicy vôňou, ucítite taktiež tóny tabaku a dreva. Sladká a veľmi vyvážená chuť dubu.

Na eshope ho nájdete v akcii -15% za 44,03 €

7. Nezabudnuteľný Coyam

Emiliana je najväčšie organické čilské vinárstvo. Coyam sa teší veľkej popularite aj uznaniu, je pomenované podľa dubových lesov, ktoré obklopujú vinárstvo. Zberatelia si cenia, že v každom roku má iné zloženie odrôd. Plné a bohaté červené víno s výborným ovocnou štruktúrou, ktorá je doplnená vyzrievaním v dubových sudoch.

Na eshope ho nájdete za 25,90 €

Grahams

8. Štýlová karafa na víno

Vo firme Riedel, ktorá je výrobcom najrešpektovanejších pohárov na víno a dekantérov špičkovej kvality veria, že každé víno môže byť lepšie použitím karafy. Okrem času, ktorý strávi víno v karafe je dôležitý aj jej tvar, ktorý ovplyvňuje na akej ploche skla sa víno rozprestiera a taktiež na akú plochu vína pôsobí vzduch a kyslík v ňom. V neposlednom rade môže byť tvar karafy dôležitým na vytvorenie atmosféry pre konzumentov. V spojení s rituálom dekantovania a správnym kalichom – pohárom na víno, dokáže vytvoriť výborné prostredie na konzumáciu takého vznešeného nápoja akým je víno.

9. Nalievanie vína bez otvorenia fľaše

Chcete ochutnať víno z fľaše bez toho aby ste ju otvárali? S pomocou systému Coravin sa to dá. Ide o  prvé a jediné zariadenie na svete, ktoré Vám umožňuje naliať si a vychutnávať víno z fľaše, bez vytiahnutia korku. Coravin pracuje na princípe ihly a inertného plynu, ktorý konzervuje víno počas regenerácie korku. Každé víno s korkovým uzáverom sa dá po jeho aplikácii opätovne ochutnať aj po niekoľkých rokoch bez straty kvality. Samozrejme s ohľadom na kvalitu a charakter vín.  

10. Set z Nového Zélandu

Pre milovníkov Sauvignonu z Villa Marie. Darčekové balenie obsahuje ľahký a svieži šťavnatý devätnástkový Sauvignon blanc ako klasické tiché víno k rybe a jeho sparkling light verziu k oslave Silvestra. Spríjemnite si vianočné sviatky s Villa Maria. 

Set Villa Maria v darčekovom balení nájdete na eshope za 23,40 €.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.