offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Veľké ocenenie pre Santa  Margherita - Vinárstvo roka 2021

Veľké ocenenie pre Santa Margherita - Vinárstvo roka 2021

Spoločnosť Santa Margherita Wine Group získala titul „Vinárstvo roka“ udelené sprievodcom Gambero Rosso v kategórii „Talianske vína 2021“. Gambero Rosso je jedna z najprestížnejších vinárskych publikácií v Taliansku. V roku 2019 Santa Margherita predala viac ako 22 miliónov fliaš v 94 krajinách po celom svete.


 „Sme mimoriadne hrdí na to, že sme dostali toto ocenenie,“  hovorí Beniamino Garofolo, generálny riaditeľ spoločnosti Santa Margherita Wine Group. „Pozitívna spätná väzba je potvrdením toho, čo rodina Marzotto doteraz vytvorila a prínosom všetkých, ktorí s nimi spolupracovali, aby sa tento sen stal skutočným.“

Santa Margherita je taliansky príbeh o vášni, tvrdej práci, hodnotách a tradícii, ktorý sa začal v roku 1935 vďaka vízii grófa Gaetana Marzotta a jeho viere v moderné a efektívne poľnohospodárske metódy založené na zbližovaní človeka, prírody a technológií. Odvtedy uplynulo 86 rokov, hlavné zásady sa časom zmenili a vďaka tomu sa z Marzottovho sna stal jedno  z popredných producentov vín v Taliansku. Skupinu vlastnia štyria bratia, 3. generácia rodiny Marzotto. Gaetano Marzotto je prezidentom skupiny, Stefano Marzotto je prezidentom spoločnosti Zignago Holding, Luca Marzotto je viceprezidentom skupiny a Nicolò Marzotto je členom predstavenstva. 

 

Santa Marherita dnes vlastní desať rôznych vinárstiev v najkrajších vinohradníckych oblastiach Talianska od východnej časti Veneta až po Sicíliu, od vrchov Valdobbiadene a Refrontolo po Franciacortu, od Alto Adige po Lugano, Chianti Classico, Maremmu , Sicíliu a Sardíniu. Vinohrady sa rozprestierajú na ploche 712 hektároch, z ktorých 70% vlastní skupina priamo a viac ako polovica je ekologicky obhospodarovaná.

Pod krídla spoločnosti Santa Margherita patria vinárstva: Santa Margherita, Torresella, Kettmeir, Lamole di Lamole , Ca 'del Bosco, Cà Maiol, Tenuta Sassoregale, Vistarenni, Terrelíade a Cantina Mesa.

Niektoré z týchto vinárstiev by dnes neboli v pozícii, aby sa mohli medzinárodne uplatniť na trhu, ak by boli samostatnými subjektmi, ale prostredníctvom skupiny Santa Margherita si získali významnú pozíciu i vo svete. Dôležitá je rovnováha medzi veľkými a menej známymi značkami. Santa Margherita Wine Group bola jedným z priekopníkov v premene odrody Glera z Valdobbiadene na Prosecco, ktorý dnes udáva trendy. Spoločnosť uviedla na trh v roku 1980 víno Pinot Grigio a takmer hneď sa stalo jedným z najpredávanejších vín v USA. Skupina vždy vynikla vďaka svojim neobvyklým, ale obozretným možnostiam, schopným predvídať zmeny v chutiach a návykoch spotrebiteľov. 
 

Inovácie

Inovácie sú základným kameňom skupiny Santa Margherita a charakteristickým znakom všetkých ich vinárstiev. Osvedčené postupy sú teraz súčasťou každodennej činnosti vo vinárstvach  a zahŕňajú napríklad podzemné kvapkové zavlažovanie, ochranu biodiverzity, opätovné zalesňovanie, automatickú výrobu energie z obnoviteľných zdrojov, všetko vo viere s ohľadom na prírodné cykly. Santa Margherita sa intenzívne sústredila na svoj najväčší program „uhlíkovej neutrality“, aký kedy talianske vinárstvo podniklo, s elimináciou uhlíkovej stopy takmer 2 miliónov fliaš vyrobených ročne tak, že viac ako 90% svojich fliaš vyrobí vo vlastnej prevádzke. 

 

V priebehu rokov sa inovácie rozšírili aj do ďalších oblastí podnikania ako je export a digitalizácia. Export prešiel v roku 2016 rozsiahlou modernizáciou založením dcérskej spoločnosti pre dovoz a distribúciu vín v USA so sídlom v Miami. Spoločnosť je vždy pripravená rozšíriť rozsah svojich analýz a môže sa pochváliť úspechmi ako je predaj vín v Karibiku a Mexiku.

Inovácie v oblasti digitalizácie znamenajú predvídanie nových trendov prostredníctvom prijatia nových formátov ako sú podcasty, digitálne rozhovory, interaktívne webové stránky či online degustácie. To všetko robí Santa Margherita Wine Group skvelou spoločnosťou a preto získala ocenenie „Vinárstvo roka“.

Stále existuje priestor pre inovatívne nápady a neustále sa vyvíjajúce postupy, ktoré majú  svoje korene pevne zakotvené v tradícii a dedičstve, ktoré sa tradujú z generácie na generáciu a bude tomu tak aj v budúcnosti.

Úspech skupiny sa zakladá na širokej a rozmanitej škále vín, ktoré sú schopné uspokojiť požiadavky čoraz viac globalizovaného trhu a ponúknuť spotrebiteľom jedinečnú záruku trvalo vysokej kvality vín.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.