offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Tipy a recepty na ľahké povianočné jedlá

Tipy a recepty na ľahké povianočné jedlá

Vianoce sú sviatky plné hojnosti, kedy si nevieme odoprieť všetky tie vysoko kalorické domáce jedlá, či už zemiakový majonézový šalát, vysmážané rezne alebo sladké vianočné pečivo a cukrovinky, na ktoré sa tešíme celý rok. Preto po novom roku si žiada naše telo oddýchnuť a odľahčiť sa od ťažkých pokrmov.

Prinášame pár receptov, ktoré vás zasýtia a pritom nezaťažia.


 

Kvalitné cestoviny Sgambaro sú vyrobené z tvrdej pšenice, ktorá pochádza zo severného Talianska a sú výborné k príprave ľahkých obedov práve v po novoročnom období.

Sgambaro Spaghetti s tekvicovou omáčkou a semiačkami 

Na plech si dáme upiecť tekvicu Hokkaido domäkka a následne si z nej pripravíme pyré. Do rozmixovanej tekvice pridáme kokosové mlieko, ktoré obsahuje 50% vody, veľa vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Zmes privedieme k varu, pridáme soľ, korenie a kurkumu.

Vo vode si uvaríme špagety a na panvici si opražíme tekvicové semiačka. Cestoviny servírujeme s tekvicovou omáčkou, semiačkami pokvapkané tekvicovým olejom. K nim si môžete dopriať ružové Prosecco PINK. 

Čo potrebujete:

Sgambaro BIO Kamut® Khorasan Spaghetti N5 cestoviny 500 g
Terra Serena Pink Prosecco Rose Millesimato DOC 2019

 

Fit cestoviny Sgambaro Farfalle so zeleninou a bielym vínom

Na panvici orestujeme na oleji cesnak, cuketu, brokolicu a na kocky nakrájanú farebnú papriku. Podlejeme bielym vínom a dusíme. Potom pridáme k zelenine uvarené cestoviny, dochutíme soľou, čerstvou bazalkou a oregánom. Nakoniec zjemníme maslom.

Cestoviny skvele doplní víno Alastro z vinárstva Planeta. 

Čo potrebujete:

Sgambaro BIO Kamut® Khorasan Farfalle N65 cestoviny 500 g
Planeta Alastro DOC 2018

Cestoviny Sgambaro

Sgambaro je rodinný podnik, ktorý v roku 1947 založil Tullio Sgambaro a dnes denne vyrobí 150 ton cestovín. Sgambaro založilo jednu z prvých výrobných liniek pre spracovanie talianskej tvrdej pšenice Emmer a Kamut a tým definovalo svoj vlastný a jedinečný štýl výroby cestovín. Firma vyrába 4 kategórie cestovín – Yellow Label, BIO Label, Minicuccioli a Bigoli Nobili. V portfóliu nájdete radu BIO Label, ktorá je určená k príprave diétnych pokrmov, pretože tieto cestoviny sú vyrobené iba z BIO zŕn pšenice, ktoré boli špeciálne mleté a spracované. Pšenice Emmer, Eincorn, Kamut, celozrnná pšenica a quinoa sú pestované podľa prísnych organických noriem. Rada Kamut je vyrobená z najkvalitnejšej pšenice. Rada Farro je vhodná aj pre športovcov, má nízky glykemický index, obsahuje veľa antioxidantov, karoteinoidov, vitamínov a minerálov, ktoré naše telo najviac potrebuje. 

Sgambaro Fusilli s paradajkovou omáčkou

Tento recept patrí ku klasike. Rajčiny si narežeme a sparíme vriacou vodou, ošúpeme. Dužinu nakrájame na malé kocky.

Na panvici si ohrejeme olej, pridáme cesnak a jemne opražíme. Pridáme rajčiny s paradajkovým pyré a čili. V hrnci si uvaríme cestoviny, ktoré pridáme do paradajkovej omáčky. Osolíme, okoreníme a pridáme čerstvú bazalku.

Servírujeme s červeným vínom Lagrein z Alto Adige.

Čo potrebujete:

Sgambaro BIO Kamut® Khorasan Fusilli N93 cestoviny 500 g
Elena Walch Selezione Lagrein DOC 2019

 

Sgambaro Fusilli s lososom a rajčinami

Čerstvého lososa si pokrájame na menšie kocky. Orestujeme na panvici s olivovým olejom. Pridáme nakrájané cherry rajčiny i sušené rajčiny, osolíme a okoreníme, môžeme pridať i čerstvé bylinky ako bazalka a tymián. Pridáme maslo a podlejeme ružovým vínom. Povaríme, aby sa odparil alkohol. Pridáme uvarené cestoviny a na záver ochutíme čerstvom citrónovou šťavou.

K pokrmu sa výborne popíja talianske ružové víno Cipresseto z vinárstva Santa Cristina.

Čo potrebujete:

Sgambaro BIO Farro Monococco Fusilli N93 cestoviny 500 g
Santa Cristina Cipresseto Rosato IGT 2018

 

Sgambaro Penne Rigate s duseným králikom

Očistíme a postrúhame si koreňovú zeleninu /mrkva, petržlen, zeler/. Na cibuli si rýchlo opečieme králičie diely a vyberieme. Do základu si pridáme zeleninu, nové čierne korenie, bobkový list a orestujeme. Neskôr k zelenine pridáme králika, podlejeme kuracím vývarom a bielym vínom, necháme dusiť do mäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme z omáčky. Omáčku rozmixujeme, pridáme soľ a zjemníme smotanou. Cestoviny uvaríme v hrnci. Servírujeme s krémovým Chardonnay z vinárstva Vie di Romans.

Čo potrebujete:

Sgambaro BIO Kamut® Khorasan Penne Rigate N91 cestoviny 500 g
Vie di Romans Chardonnay DOC 2015

BIO cestoviny Sgambaro nájdete na eshopeInšpirujte sa v blogu Talianske víno a talianske cestoviny patria k sebe 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.