offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
The World's Most Admired Wine Brands 2021

The World's Most Admired Wine Brands 2021

Spoločnosť Drinks International predstavila svoj netrpezlivo očakávaný zoznam najobdivovanejších značiek vín na svete za rok 2021. Značky vinárstiev vybrala akadémia zložená z popredných svetových odborníkov na víno vrátane kupujúcich, someliérov, veľkoobchodníkov, majiteľov barov, wine bloggerov a pedagógov z 48 rôznych krajín.


Vinárstvo Torres zo Španielska sa v rebríčku vyšvihlo na prvé miesto po tom, ako na  akadémiu urobila dojem svojou kvalitou a konzistenciou svojich vín. Torres bolo ocenené aj ako najobdivovanejšia značka vín v rámci Európy. Catena, rodinné vinárstvo v Mendóze s reputáciou výroby jedného z najlepších svetových Malbecov, skončila druhá a udržala si svoju korunu ako najobdivovanejšia značka vín v Južnej Amerike. Tretia skončila ďalšia španielska značka Vega Sicilia. Austrálska značka Henschke bola štvrtá a získala regionálnu cenu za najobdivovanejšiu značku vín v Austrálii. Na piatom mieste sa umiestnilo čílske vinárstvo Concha y Toro. 

Zo značiek, ktoré má spoločnosť Corner vo svojom portfóliu, sa umiestnilo v Top 50-tke jedenásť vinárstiev. Najlepšie na 6. mieste sa umiestnilo austrálske vinárstvo Penfolds.

Do prvej desiatky sa zaradil i taliansky vinársky rodinný podnik Antinori na 9. priečke. 13. miesto patrí vinárstvu Errazuriz, hneď za ním skončila Villa Maria. Ďalšími ocenenými boli značky Symington, Château Mouton-Rothshild, Nederburg, Sassicaia, Beringer a Tignanello.

Európske značky boli na zozname 29-krát, na čele s Francúzskom s 11 značkami, Španielskom s ôsmimi a Talianskom so šiestimi. Najvyššou novinkou v tomto roku bola Domaine de la Romanée-Conti, ktorá sa do zoznamu zapísala prvýkrát na čísle 7. Sicílska vinárstvo Planeta sa stala skokanom roka, vyšvihla sa o 22 miest na číslo 17.

Na 10. mieste sa umiestnilo libanonské vinárstvo Chateau Musar označené za najobdivovanejšiu značku vín zo Stredného východu a Afriky, zatiaľ čo Ridge z Kalifornie bol vyhlásený za najobdivovanejšiu značku vín zo Severnej Ameriky na 22. mieste v zozname.

Redaktor skupiny Drinks International, Martin Green, uviedol: „Najobdivovanejšie značky vín 2021 vyzdvihujú najikonickejších, najzaujímavejších a najinovatívnejších výrobcov vín na svete. „Získať miesto na tomto prestížnom zozname je obrovský úspech. Po celom svete bojujú o pozornosť tisíce značiek vín, ale do popredia sa dostalo iba 50 elitných ikon.“ 

„Gratulujeme všetkým značkám, ktoré sa tento rok predstavili. Získali si rešpekt stoviek odborníkov z celého sveta a teraz získali najvyššiu známku kvality. „Silné značky budú hrať dôležitú úlohu pri vedení obchodu s vínom do budúcnosti, keď sa svet vymaní z následkov pandémie Covid-19. Vinárstva uvedené na tomto zozname fungujú ako regionálni šampióni, ktorí  majú potenciál nasmerovať obchod s vínom do nových búrlivých dvadsiatych rokov.“ 

Vydavateľ Drinks International, Justin Smith, uviedol: „Sme radi, že môžeme oceniť úspechy najobdivovanejších značiek vín na našej planéte. Gratulujeme najvyššie postaveným vinárstvam v Európe, Severnej Amerike, Južnej Amerike, Austrálii a Afrike a na Strednom východe a všetkým značkám uvedeným v našom definitívnom sprievodcovi. Tešíme sa na ďalšie oslavovanie úspechov výnimočných výrobcov vína dlho do budúcnosti.“  

11. ročník, v ktorom spoločnosť Drinks International zostavila definitívneho sprievodcu najobdivovanejšími značkami vín na svete, zahŕňa klasiky starého sveta, ambicióznych výrobcov z nového sveta i veľké značky, ktoré ponúkajú mimoriadnu hodnotu. 

Zoznam 50 najobdivovanejších značiek vín na svete 2021 (kompletný zoznam nájdete tu)

Prvých 10 príčok + značky predávané spoločnosťou Corner

Poradie Značka Krajina
1 Familia Torres Španielsko
2 Catena Argentína
3 Vega Sicilia Španielsko
4 Henschke     Austrália
5 Concha y Toro Čile
6 Penfolds Austrália
7 Domaine de la Romanée-Conti Francúzsko
8 CVNE Španielsko
9 Antinori Taliansko
10 Château Musar Libanon
... ... ...
13 Errazuriz Čile
15 Villa Maria  Nový Zéland
17 Planeta Taliansko
22 Symington Portugalsko
34 Nederburg Južná Afrika
35 Château Mouton-Rothschild Francúzsko
46 Beringer USA
49 Tignanello Taliansko

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.