offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Šampanské

Odísť z témy

Bollinger Speciál Cuvée Brut 007 Limited Edition

15. 09. 2021

Pri príležitosti septembrového uvedenia filmu Jamesa Bonda „No Time To Die“, predstavujeme novú limitovanú edíciu Champagne Bollinger Speciál Cuvée Brut 007 Limited Edition.

Na darčekovej krabici je vyobrazený Aston Martin DB5 a legendárny britský tajný agent James Bond.

Čítať viac >

Šumivé vína v lete?

14. 06. 2020

Prečo sú šumivé vína najviac populárne v lete? Počas leta býva teplota vysoká a prirodzene siahame po chladených nápojoch hoci aj s bublinkami. Človek má pocit, že ho nápoj ochladí. Môže to byť aj celkom príjemný partner na neformálnej Garden Party.

Čítať viac >

Bollinger 007 Limited Edition: bublinková pocta pre nový film s Jamesom Bondom

18. 11. 2019

Champagne Bollinger uvádza pri príležitosti 25. filmu o agentovi Bondovi limitovanú edíciu šampanského. Tohtoročná fľaša k filmu No Time To Die má na obale zoznam všetkých doteraz vydaných filmov s Bondom.

 

Čítať viac >

Správne poháre na šampanské a šumivé víno

14. 11. 2019

Ako sa orientovať a vybrať si správne poháre na šumivé vína a šampanské? A ako to, že každý odborník odporúča iný tvar kalicha? Existujú rôzne variácie v spôsobe testovania pohárov, od kontrolovaných experimentov až po skupiny zamerané na kritikov vína. Poďme sa teda pozrieť, či je typ pohára označovaný ako Flauta vhodný na Champagne alebo šumivé víno.

Čítať viac >

Čo znamená „Vins Clair“ a zážitky z výletu do Champagne

03. 04. 2019

Každoročne sa začiatkom marca koná vo Francúzskej oblasti Champagne týždeň s názvom Vins clairs. Jedná sa o udalosť, kedy sa vo veľkej časti  vinárstiev v oblasti Champagne miešajú cuveé na základné vína. Tento rok sme sa spolu s klientami vybrali objaviť tajomstvo do Champagne. Prečítajte si osobnú skúsenosť z tohto výletu od nášho someliéra Martina Priečka.

Čítať viac >

Šampanské alebo Champagne

15. 11. 2018
Pojem champagne smie byť používaný LEN na označovanie šumivého vína vyrobeného vo francúzskom regióne Champagne pomocou klasickej Méthode Champenoise…
Čítať viac >

Bollinger - šampanské Jamesa Bonda

15. 11. 2018
„Šampanské pijem, keď som šťastná, i keď som smutná. Občas ho pijem, keď som sama. V spoločnosti ho pijem každopádne. Dám si za pohárik aj…
Čítať viac >

Bublinky v pohári - nalejte si Prosecco, šampanské alebo sekt

20. 06. 2018
Horúce leto, víkendová pohoda, každý sa chce nejako osviežiť, napríklad siahnuť po poháriku niečoho chladného a bublinkového. Čo tak sekt, či dobre…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.