offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Karpatská Perla

Odísť z témy

Ľadové víno

06. 12. 2023

Ľadové víno je v mnohých ohľadoch dokonalým zimným vínom. Vplyvom globálneho otepľovania je však čoraz náročnejšie vyrobiť ľadové víno. Nie každý rok sú prírodné podmienky naklonené k jeho výrobe. Hrozno na ľadové víno sa musí zbierať zdravé a len vtedy, keď je prirodzene zamrznuté. Pri zbere musí teplota klesnúť pod -7 °C alebo nižšie.

Väčšina prírodných ľadových vín pochádza zo studených severných vinohradníckych oblastí. Kanada je najväčším svetovým producentom ľadových vín nasledované Nemeckom. 

Čítať viac >

Halloween torta Red Velvet a Tip na „víno“ BOBULO

18. 10. 2023

Halloween je oslava všetkého strašidelného a tajomného, na ktorú sa tešia najmä deti. Ak vás tento rok prídu strašiť duchovia, pohostite ich tortou Red Velvet podľa receptu od Lenky. Môžete im k torte naliať Bobulo z Karpatskej Perly, aby vás už viac nestrašili.

Čítať viac >

Talianske a slovenské Frizzante sú stále populárnejšie

18. 09. 2023

V posledných rokoch sa s pojmom Frizzante stretávame aj na etiketách slovenských vín. Trend výroby a pitia Frizzante k nám prichádza najmä z Talianska, ale aj z Nemecka, Rakúska a Moravy. Tento typ vína oceňuje predovšetkým mladá generácia.

Označenie Frizzante pochádza z taliančiny a po slovensky znamená „jemne perlivé“. V Taliansku je Frizzante tradične prívlastkom Prosecca.

Čítať viac >

Ako chutia nové vína z Karpatskej Perly ročníka 2022

25. 04. 2023

Vinárstvo Karpatská Perla zo Šenkvíc prichádza s novými vínami ročníka 2022. Vína tohto ročníka sú vyrobené zo zdravého hrozna s certifikátom BIO kvality. Napriek extrémnym prejavom počasie, vína majú prirodzený a svieži charakter.

Pred týždňom sme ochutnali nové vína Karpatskej Perly, dojmy pre vás spísala naša somelierka Denisa Šutáková.

Čítať viac >

Pstruh s bazalkovo-zamiakovým pyré a TIP na víno

09. 12. 2022

Každý z nás sa teší na Vianoce. Víno je lahodným doplnkom každého jedla a môže byť výborným spoločníkom, ako ešte viac pozdvihnúť vianočné sviatky.

Lenka si pre vás pripravila pstruha s bazalkovo zemiakovým pyré a grilovanou cuketou. K nemu odporúčame biele víno odrody Silvánske zelené z vinárstva Karpatská Perla.

Čítať viac >

Ktoré sú najobľúbenejšie slovenské vína? Slovenskí vinári vám prezradia.

22. 09. 2022
Pýtali sme sa slovenských vinárov, ktoré ich víno je najpredávanajšie u slovenských spotrebiteľov. Pozrite sa, ktoré vína patria medzi…
Čítať viac >

Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov

14. 09. 2022
Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia…
Čítať viac >

Tipy na vína zo slovenského vinárstva Karpatská Perla

11. 09. 2022
Karpatská Perla, rodinná vinárska a vinohradnícka firma Ladislava Šeba a jeho manželky Margity obhospodaruje takmer 50 ha viníc v Malokarpatskej…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.