offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Castello della Sala

Odísť z témy

Antinori – národný poklad Talianska

19. 10. 2022

Rodina Antinori patrí medzi najstaršie šľachtické vinárske rodiny na svete. História rodiny je spojená s vínom od roku 1385, kedy sa Giovanni di Piero Antinori stal členom „Arte Fiorentina dei Vinattieri“ čiže cechu florentských vinárov. Spoznajte s nami vinárstva patriace pod značkou Antinori.

Přečítajte si: Antinori - srdce ChiantiRozhovor s pani Evou Horákovou, exportnou manažérkou Marchesi Antinori SPA .

Čítať viac >

Talianske víno a talianske cestoviny patria k sebe

27. 08. 2020

Talianske vína a kuchyňa je na Slovensku veľmi populárna. I keď tohtoročné leto bolo poznačené koronou a väčšina dovolenkárov ostalo doma, ešte pred rokom bola top destináciou pre Slovákov práve Taliansko. Slováci milujú Taliansko, taliansku kuchyňu a vína. Rôzne úpravy cestovín, pizzu a  rizoto sa pripravujú takmer v každej slovenskej domácnosti a reštaurácii, avšak kvalita nie vždy zodpovedá tomu, čo je na tanieri. Kvalitná pasta je základom. A vybrať k nej správne víno je úlohou someliéra.

Čítať viac >

Rozhovory na tému, Talianske dvojičky v bielom

18. 08. 2020

I keď netradične, cez prázdniny, sa uskutočnili Rozhovory 10/10 na tému Talianske dvojičky v bielom.

Taliansko býva spájané najmä s červenými vínami, ale pravdou je, že sa tu pestuje viac bielych ako modrých odrôd v pomere 57% ku 43%. Táto krajina ponúka množstvo autochtónnych odrôd, ktoré sa určite oplatí ochutnať.

Čítať viac >

Úspech pre vinárstvo Antinori

07. 08. 2019

Rodina Antinori patrí k najvplyvnejším vinárskym rodinám v Taliansku a je desiatou najstaršou rodinnou spoločnosťou na svete. Históriu výroby vína odštartoval v roku 1385 Giovanni di Piero Antinori. Odvtedy sa vystriedalo 26 generácii Antinoriovcov na čele vinárstva. V súčasnosti vinárstvo vedie Piero Antinori so svojimi troma dcérami.

Čítať viac >

Ako chutí Taliansko? Perfecto!

29. 08. 2018

Taliansko, krajina dobrého jedla a dobrého vína. Hoci je pravda, že Taliani neboli prvým národom, ktorý vynašiel víno, viac ako ktorákoľvek iná krajina preukázali vášeň pre jeho pestovanie i konzumáciu. Víno je neoddeliteľnou súčasťou ich každodenného života, má svoje miesto v umení i kultúre. Možno aj preto sa Taliani dôkladne starajú o jeho výrobný proces a kvalitu chuti. Ako teda chutí Taliansko?  

Čítať viac >

Antinori = talianske víno

24. 07. 2018
Keď sa povie talianske víno, musí sa tiež povedať meno Antinori. Táto urodzená rodina patrí medzi najstaršie šľachtické rodiny na svete a ich…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.