offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Talianske víno a talianske cestoviny patria k sebe

Talianske víno a talianske cestoviny patria k sebe

Talianske vína a kuchyňa je na Slovensku veľmi populárna. I keď tohtoročné leto bolo poznačené koronou a väčšina dovolenkárov ostalo doma, ešte pred rokom bola top destináciou pre Slovákov práve Taliansko. Slováci milujú Taliansko, taliansku kuchyňu a vína. Rôzne úpravy cestovín, pizzu a  rizoto sa pripravujú takmer v každej slovenskej domácnosti a reštaurácii, avšak kvalita nie vždy zodpovedá tomu, čo je na tanieri. Kvalitná pasta je základom. A vybrať k nej správne víno je úlohou someliéra.


Kvalitná pasta je základ

Talianske cestoviny Sgambaro sú vyrobené z tvrdej pšenice, ktorá pochádza zo severného Talianska. Polia sa nachádzajú v blízkosti mlyna, to zaručuje čerstvosť a znižuje vplyv dopravy na životné prostredie. Pôvod všetkých odrôd pšenice je certifikovaný od roku 2003, aby bola zaručená absolútna istota pôvodu. Sgambaro je rodinný podnik, ktorý v roku 1947 založil Tullio Sgambaro a dnes denne vyrobí 150 ton cestovín. Sgambaro založilo jednu z prvých výrobných liniek pre spracovanie talianskej tvrdej pšenice Emmer a Kamut a tým definovalo svoj vlastný jedinečný štýl výroby cestovín. Firma vyrába 4 línie cestovín – Yellow Label, BIO Label, Minicuccioli a Bigoli Nobili.

Yellow Label sú cestoviny vyrobené z tvrdej pšenice Marco Aureliono, ktorá patrí k najlepším v Taliansku. Pšenica sa pomaly spracováva a dlhšie suší pri nízkych teplotách, aby sa zachovali jej organoleptické vlastnosti.

 

Pozrite všetky cestoviny Sgambaro v našom eshope.

BIO cestoviny

 

Minicuccioli - Sgambaro spolu s produkčnou spoločnosťou Alcuni Group vytvorila sériu cestovín inšpirovaných animovanými seriálmi MiniCuccioli, úspešne vysielaných na talianskych televíznych kanáloch. Psie dobrodružstvá sú zamerané na pozitívne hodnoty pre deti, ako sú priateľstvo a solidarita, vždy prejavujú mimoriadnu citlivosť a pozornosť voči životnému prostrediu tak ako firma Sgambaro.

Bigoli Nobili - talianska gastro akadémia uznala vynikajúcu chuť Solixi Bigoli Nobili a ocenila bratov Dino a Enzo Sgambaro za to, že vyvinuli „produkt dokonalosti v talianskej kuchyni“.

BIO Label - cestoviny sú vyrobené iba z BIO pestovaných zŕn pšenice, ktoré boli špeciálne mleté a spracované. Pšenice Emmer, Eincorn, Kamut, celozrnná pšenica a quinoa sú pestované podľa prísnych organických noriem. Rada Kamut je vyrobená z najkvalitnejšej pšenice. Rada Farro je vhodná aj pre športovcov, má nízky glykemický index, obsahuje veľa antioxidantov, karoteinoidov, vitamínov a minerálov.

Snúbenie cestovín s vínom

K talianskym cestovinám sa hodia talianske vína. Výber vína závisí od úpravy cestovín a omáčok. Na sgamboro.it nájdete niekoľko receptov na prípravu cestovín podľa kuchárov Bruna Barbieriho a Antonia Rossi. K niektorým receptom Vám prinášame tipy  na vína, ktoré doladia chuť cestovín k dokonalosti.

Gnocchi na sardínsky spôsob, čiže s morskými plodmi, tuniakom a homárom sa snúbia s ružovou Franciacortou z vinárstva Ca´del Bosco Cuvée Prestige Rosé, ktorá podčiarkne chuť vareného homára, tuniaka a morských plodov s gnocchi. Jedinečná kombinácia. Videorecept

Skvelou voľbou pre Penne s horúcou cesnakovou omáčkou a 24mesiacov vyzrievaným syrom Parmigiano Reggiano je víno z oblasti Friulli Isonzo  z vinárstva Vie di Romans Dut´Un. Cuvée odrôd Chardonnay a Sauvignon blanc s ovocno krémovou textúrou a pikantnou kyselinkou. Víno podporí krémovú omáčku. Videorecept

Klasické Spaghetti Bolognese pozná asi každý. Mäsovo rajčinová zmes s bylinkami sa výborne snúbi s ľahším červeným vínom zo Sicílie z vinárstva Planeta odroda Frappato, ktorá je príbuzná so Sangiovese v Toskánsku. Ľahké telo a nádherná ovocná textúra vína s hladkými tanínmi vytvorí dokonalú kombináciu.

 

 

Červené k gnochi

Zapekané Fusilli so zimnou zeleninou, ovčím syrom, bylinkami a píniovými orieškami sa výborne doplnia s bielym vínom z Umbrie z vinárstva Castello Della Sala a vínom Conte della Vipera, ktoré vzniklo spojením dvoch odrôd Sauvignon blanc a Semillón. Svieže, ovocné a delikátne víno vyzdvihne chuť ovčieho syra a píniových orieškov.

Spaghetti s pestom z červenej čakanky z Trevisa  a vlašských orechov s opekanou tirolskou šunkou sa snúbia s ročníkovým Proseccom 52 z oblasti Valdobbiadene z vinárstva Santa Margherita v kategórii Brut. Prosecco redukuje tuk opekanej šunky a podporí chuť vlašských orechov.

Dusené hovädzie ragú na zelenine a červenom víne s gnocchi si vyžaduje plnšie červené víno. Vyskúšajte v kombinácii s vínom Guidalberto Tenuta San Guido. Toskánske víno vyrobené z francúzskych odrôd Merlot a Cabernet Sauvignon podporia chuť duseného hovädzieho mäsa.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.