offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Rozhovor s vinárstvom Chateau Modra

Rozhovor s vinárstvom Chateau Modra

Kvalitu vín z vinárstva Chateau Modra potvrdzujú stovky domácich a zahraničných ocenení. Vinice Chateau Modra sa rozprestierajú v troch vinohradníckych oblastiach Slovenska – Malokarpatskej, Južnoslovenskej a Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Filozofiu vinárstva môžeme zhrnúť do jednej vety „Kvalita ako princíp“.

Prečítajte si náš rozhovor s Danielom Bachnom z vinárstva Chateau Modra.


 

Vinárstvo s dlhou históriou

K vášmu vinárstvu sa viaže dlhá tradícia, môžete nám priblížiť ako a kedy vinárstvo vzniklo?

Vína Chateau Modra sú výsledkom viac než 400 ročnej tradície pestovania viniča a výroby vína rodiny Šebovej z Modry. Tradícia rodiny sa viaže až k Lukášovi Šebovi, ktorý bol v Modre v 17.storočí vlastníkom viac než pol hektára vinohradu.

Príbeh vinárstva Chateau Modra sa začal písať v 90. rokoch, kedy sa PhDr. Eduard Šebo rozhodol pokračovať vo vinohradníckych a vinárskych činnostiach svojich predkov.

Podnikanie začal ako samostatne hospodáriaci roľník, pričom táto jeho činnosť vyústila v roku 1998 k založeniu vinárstva Chateau Modra.

V súčasnosti sa vinárstvo špecializuje na výrobu prémiových vín, ktoré pochádzajú výlučne z vlastných viníc.

Dnes máte na trhu viacero kategórii vašich vín, viete nám ich v skratke popísať?

Vína zaraďujeme do kategórií podľa ich kvality a senzorických vlastností. Máme 5 rôznych radov: RUNA, PRÉMIUM, HORECA, BASTION, TERROIR.

Venujete sa tiež výrobe prémiových šumivých vín Sekt Pálffy, kedy sa objavili na trhu a ako by ste toto víno opísali?

Na prelome milénií uzrel svetlo sveta sekt nesúci honosné meno šľachtického rodu Pálffy. Gróf Mikuláš Pálffy (nar. 1552) sa preslávil nielen ako veliteľ v bojoch proti osmanskej hrozbe, ale aj ako veľký znalec vín. Počas svojho pôsobenia vo funkcii prešporského župana sa podstatne pričinil o rozvoj vinohradníctva a vinárstva na našom území. Šumivé vína Sekt Pálffy sa rodia tradičnou francúzskou metódou druhotného kvasenia vo fľaši. V roku 2018 sme získali ocenenie Šampión v Národnom salóne vín Slovenskej republiky.

Ako by ste pomenovali štýl a filozofiu vášho vinárstva, pre koho sú vaše vína určené?

Naše vína sú určené pre každého milovníka vína. Filozofiu vinárstva môžeme zhrnúť do jednej vety „Kvalita ako princíp“.

Pite slovenské vína

Čo si myslíte o aktuálnej prezentácii slovenských vín v zahraničí, aké aktivity vyvíjate na prezentáciu vašich značiek za hranicami Slovenska?

Prezentácií nikdy nie je dosť a preto naše slovenské vína treba prezentovať každý rok na medzinárodných súťažiach.

Čo by ste odkázali vašim fanúšikom?

Hľadajte kvalitné vína v slovenských pivniciach. 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.