Popularita cognacu stále vo svete stúpa. Tento luxusný a rafinovaný vínny destilát sa vyrába z bieleho hrozna dopestovaného v departementoch Charente a Charente-Maritime v západnom Francúzsku.
AKCIA Cognac Week -15% do 28.2.2025
Vyhrajte zlatý oscarový balíček Clarendelle. Viac info.
Piemme je líder v agropotravinárskom sektore, ktorý vyrába Limoncello, likéry rešpektujúce tradície a tiež Babu. Piemme je od roku 1986 nesporným lídrom vo výrobe Limoncella, ktoré možno právom považovať za zlato Sorrenta.
Spoločnosť Piemme bola založená v roku 1969 z iniciatívy sorrentských obyvateľov, ktorí sa venovali výrobe cukrárskych špecialít na báze citrónu a tradičnejšieho Limoncella. Na základe historického receptu, ktorý sa odovzdáva z pokolenia na pokolenie a aj vďaka inovatívnemu technologickému know-how sa od roku 1986 typická infúzia citrónových šupiek Sorrento spolu s Babou stala pýchou Piemme.
Vášeň pre tradície a starostlivosť o pravosť ingrediencií núti Piemme sledovať všetky fázy výroby od pestovania, zberu a šúpania citrónov až po lúhovanie a plnenie do fliaš, ktoré prebieha v internom laboratóriu. Tento proces sleduje manažér kontroly kvality. Rovnaká starostlivosť je venovaná aj výrobe cukrárskych špecialít, keďže Piemme je jednou z mála spoločností, ktoré sa môžu pochváliť interným cukrárskym laboratóriom.
Na polostrove Sorrento sa výroba citrónového likéru datuje od staroveku a dodnes sa vykonáva pomocou transformačného systému, ktorý zachováva tradičné metódy. Úcta k tradícii je základom pestovania citrónov na polostrove Sorrento, typického produktu, jedinečného v Taliansku a vo svete, ktorý získal Chránené zemepisné označenie CHZO. Citrón zo Sorrenta je to oválny, stredne veľký, so šťavnatou slamovožltou dužinou a šupkou. S veľmi osobitou vôňou vďaka prítomných éterických olejov.
Pestuje sa pod dohľadom Consorzio del Limone di Sorrento IGP od Vico Equense po Massa Lubrense s výhľadom na more podľa tradičnej metódy pergoly a slamy. Nepoužívajú sa žiadne chemické prípravky, ktoré by po usadení na šupke mohli zmeniť chuť a vôňu. Zber citrónov Sorrento sa vykonáva výlučne ručne, aby sa zabránilo poškodeniu plodov. Séria procesov zameraných na výrobu Limoncella vykonáva Piemme vo svojej vlastnej spoločnosti. Fáza lúhovania v čistom liehu a repnom cukre (bez akýchkoľvek prísad, sirupu či sladidla), vyťahovanie šupiek z nádob a plnenie do fliaš prebehne asi za 4 až 7 dní v internom laboratóriu Piemme.
Ochutnajte likéry:
Popularita cognacu stále vo svete stúpa. Tento luxusný a rafinovaný vínny destilát sa vyrába z bieleho hrozna dopestovaného v departementoch Charente a Charente-Maritime v západnom Francúzsku.
AKCIA Cognac Week -15% do 28.2.2025
Brandy a cognac sú destiláty, ktoré majú toho veľa podobné. Všetci sa zhodujú, že oba sú vynikajúce a majú svoju históriu. Victor Hugo nazval cognac „likérom bohov“. Cognac sa stal známym ako symbol francúzskeho luxusu. Každý cognac možno považovať za brandy, ale nie každé brandy je cognac.
AKCIA - Cognac Week -15% do 28. 2. 2025
Farba vám môže napovedať viac o víne, než si myslíte. Farba je prvá, čomu ľudia venujú svoju pozornosť pri víne. Pre mnohých konzumentov vína v osemdesiatych rokoch bola farba synonymom kvality. Hlboká, atramentová, nepriehľadná farba bola určite lepšia ako jasnejšia, granátová. Interpretácia farby je komplexná a je považovaná za rámec hodnotenia vína v závislosti od odrody.
Dom Pérignon je unikátne „Prestige Champagne“. To znamená, že sa vyrába len v najlepších ročníkoch v limitovanom množstve, z toho najlepšieho hrozna.