Vínna Fiesta -40 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Piemme Limoncello - zlato zo Sorrenta

Piemme Limoncello - zlato zo Sorrenta

Piemme je líder v agropotravinárskom sektore, ktorý vyrába Limoncello, likéry rešpektujúce tradície a tiež Babu. Piemme je od roku 1986 nesporným lídrom vo výrobe Limoncella, ktoré možno právom považovať za zlato Sorrenta.


Spoločnosť Piemme bola založená v roku 1969 z iniciatívy sorrentských obyvateľov, ktorí sa venovali výrobe cukrárskych špecialít na báze citrónu a tradičnejšieho Limoncella. Na základe historického receptu, ktorý sa odovzdáva z pokolenia na pokolenie a aj vďaka inovatívnemu technologickému know-how sa od roku 1986 typická infúzia citrónových šupiek Sorrento spolu s Babou stala pýchou Piemme.

Vášeň pre tradície a starostlivosť o pravosť ingrediencií núti Piemme sledovať všetky fázy výroby od pestovania, zberu a šúpania citrónov až po lúhovanie a plnenie do fliaš, ktoré prebieha v internom laboratóriu. Tento proces sleduje manažér kontroly kvality. Rovnaká starostlivosť je venovaná aj výrobe cukrárskych špecialít, keďže Piemme je jednou z mála spoločností, ktoré sa môžu pochváliť interným cukrárskym laboratóriom.

Limoncello

Na polostrove Sorrento sa výroba citrónového likéru datuje od staroveku a dodnes sa vykonáva pomocou transformačného systému, ktorý zachováva tradičné metódy. Úcta k tradícii je základom pestovania citrónov na polostrove Sorrento, typického produktu, jedinečného v Taliansku a vo svete, ktorý získal Chránené zemepisné označenie CHZO. Citrón zo Sorrenta je to oválny, stredne veľký, so  šťavnatou slamovožltou dužinou a šupkou. S veľmi osobitou vôňou vďaka prítomných éterických olejov.

Pestuje sa pod dohľadom Consorzio del Limone di Sorrento IGP od Vico Equense po Massa Lubrense s výhľadom na more podľa tradičnej metódy pergoly a slamy. Nepoužívajú sa žiadne chemické prípravky, ktoré by po usadení na šupke mohli zmeniť chuť a vôňu. Zber citrónov Sorrento sa vykonáva výlučne ručne, aby sa zabránilo poškodeniu plodov. Séria procesov zameraných na výrobu Limoncella vykonáva Piemme vo svojej vlastnej spoločnosti. Fáza lúhovania v čistom liehu a repnom cukre (bez akýchkoľvek prísad, sirupu či sladidla), vyťahovanie šupiek z nádob a plnenie do fliaš prebehne asi za 4 až 7 dní v internom laboratóriu Piemme.

Ochutnajte likéry:

Limoncello di Sorrento citrónový likér

BIO Limoncello di Sorrento citrónový likér

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.