offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Nový 2022 Lavazza kalendár: "I CAN CHANGE THE WORLD"

Nový 2022 Lavazza kalendár: "I CAN CHANGE THE WORLD"

Čas čakania a úvah sa skončil, nastal čas akcie: toto je koncept, ktorý stojí za kalendárom Lavazza na rok 2022. 

Projekt „Môžem zmeniť svet“ bol vyrobený pod kreatívnym vedením agentúry Armando Testa, už z názvu sprostredkúva výzvu konať pozitívnu zmenu. V kalendári sú vyobrazené portréty umelcov a aktivistov, odhodlaných slúžiť ušľachtilým cieľom.


Hlavnými postavami tohto kalendára s podpisom Emmanuela Lubezkiho, jedného z najväčších fotografických režisérov súčasnej kinematografie, sú príbehy šiestich umelcov, ktorí každý deň bojujú za zlepšenie sveta svojou prácou.
Kalifornčan Ben Harper, jeden z najvšestrannejších interpretov bluesovej a rockovej hudby, ktorý bol vždy odhodlaný bojovať proti sociálnej nerovnosti a zvyšovať povedomie o dôsledkoch klimatickej krízy; francúzsko-švajčiarsky umelec Saype, priekopník trvalo udržateľného land artu a autor monumentálnych diel v prospech sociálnej udržateľnosti; afganská rapperka Sonita Alizada, aktívna v boji proti predčasným manželstvám a detským nevestám; americká podnikateľka a dizajnérka Shilpa Yarlagadda, ktorá propaguje posilnenie postavenia žien; Mexická morská biologička Cristina Mittermeierová, ktorá sa stala šampiónkou v obrane oceánov vďaka svojim nádherným podvodným fotografiám; pouličná tanečnica a choreografka Shamell Bell, ktorá v uliciach svojho rodného Los Angeles bojuje proti rasizmu, sexizmu a homofóbii.

Talentovaný umelci

Trojnásobný oscarový fotograf Emmanuel Lubezki, ktorý sa celosvetovo preslávil vďaka svojej práci na filmoch ako „Gravity“, „Birdman“ a „The Revenant“ – bol vybraný na prípravu nového vydania kalendára Lavazza, a to nielen pre jeho uznávaný talent, ale aj schopnosť ponúknuť iný, kinematografický pohľad na fotografie, ktoré evokujú sociálnu a environmentálnu angažovanosť protagonistov.

Mexický fotograf je majstrom vo využívaní prirodzeného svetla a objekty fotil vonku v rôznych denných dobách.

Výsledkom je séria portrétov, ktoré sú takmer snové, no pevne zakorenené v realite, odohrávajúce sa na miestach, ktoré predstavujú symboly klimatickej krízy alebo ktoré súvisia s osobnosťou a aktivitou hlavných postáv, ako napríklad more pre biologičku Cristinu. Mittermeier alebo rock pre silnú osobnosť, akou je tanečník Shamell Bell.

Motivačný odkaz

"Kalendárom na rok 2022 chceme osláviť príbehy tých, ktorí s výnimočným umeleckým talentom venujú každý deň svojho života tomu, aby uviedli do praxe to, v čo veria, aby bol svet lepším miestom.

Chceme odovzdať motivačný odkaz, ktorý vysvetľuje možnosť zmeniť seba samých a spoločne zmeniť svet." - hovorí Francesca Lavazza, členka predstavenstva skupiny.

Na podčiarknutie cieľa projektu, ktorým je podnietiť pozitívnu zmenu, bol kalendár „I can change the world“ prezentovaný ako súčasť The Renaissance Awards, globálnej ceny venovanej mladým medzinárodným lídrom v oblasti udržateľnosti, ktorej sme hrdým partnerom.

Pozrite si všetky motivačné videá na kanáli Lavazza YouTube.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.