offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Novinka z Portugalska – Vinárstvo Quinta do Crasto

Novinka z Portugalska – Vinárstvo Quinta do Crasto

Vinárstvo Quinta do Crasto sídli v Portugalsku, na ľavom brehu rieky Douro. Rozlieha sa na území 146 hektárov, pričom 114 hektárov tvoria vinohrady. Názov Crasto pochádza z latinského castrum, čo znamená „rímska pevnosť“. V roku 1981 začali vyrábať okrem portského aj vína Douro DOC. Quinta do Crasto má dnes celý rad vín, od bielych a červených, po prémiové portské a vyrábajú aj extra panenské olivové oleje.


Vinárstvo sa nachádza prevažne na južných svahoch siahajúcich od brehov rieky až do výšky takmer 600 metrov. Ťaží zo špičkových podmienok polohy v regióne Cima Corgo. Časť vinohradov sa vysádza na terasách. Tradičné socalcos (terasy s kamennými opornými múrmi) sú domovom najstarších viníc asi sto rokov starých. Terasy sú orientované južne a maximálne využívajú slnečné žiarenie. Podložie je tvorené  bridlicou, čo umožňuje koreňom viniča prenikať hlboko do zeme a aj dobre udržiavať vlahu.

Quinta do Crasto vlastní nespočetné množstvo starých viníc. Vinha Maria Teresa, Vinha dos Cardanhos de Cima a Vinha da Ponte sú len najznámejšie spomedzi desiatok menších vinohradov. Hrozno z týchto viníc má svojou jedinečnú  povahu a bezkonkurenčný charakter.

Napriek použitiu najmodernejších technológií si Quinta do Crasto stále zachovala svoju tradičnú metódu šliapania hrozna nohami, ktorá sa uskutočňuje v žulových nádržiach nazývaných lagares. Výsledkom tejto práce sú vína najvyššej kvality Douro ako Flor de Crasto, Crasto Douro Red, Crasto Douro White, Quinta do Crasto Douro Reserva Old Vines a vína "Single Vineyard" pochádzajúce z jedného vinohradu ako sú portské vína Late Bottled Vintage a ročníkové portské.

Objavte vína z Portugalska v našom eshope.

Vína Quinta do Crasto Douro DOC máte teraz možnosť spoznať  aj na Slovensku.

Ponuka vín Quinta do Crasto Douro

Flor de Crasto Red 2018 – základná rada vín, ktorá ponúka výbornú kvalitu a je  k dispozícii iba na niektorých medzinárodných trhoch.  Cieľom je vyrobiť ovocné svieže víno v modernom štýle bez dreva.

Crasto Douro Red 2017 - toto víno sa vyrába z tradičných odrôd modrých hrozna Doura : Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Barroca a Touriga Franca. Svieže víno s ovocnou textúrou. 15% vína vyzrievalo 6 mesiacov v 225l francúzskych dubových sudoch.

Crasto Superior Douro White 2017 –odrody 60% Viosinho a 40% Verdelho. Názov tohto vína je odvodený podľa miesta vinice, z ktorej pochádza hrozno, Douro Superior (Upper Douro) z Quinta da Cabreira, kde vinárstvo nedávno vysadilo 114 hektárov. Víno vyzrievalo 6 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch. Sudy sa skladujú v regálovom systéme s valcami, ktoré umožňujú otáčanie sudov a tým dochádza k premiešaniu jemných kalov bez kyslíka. Nové a použité sudy: 50:50, francúzske dubové sudy  85% a francúzske dubové sudy s agátovými čelami 15%.

Crasto Superior Douro Red 2016 – odrody  Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz and Souzão. Názov tohto vína je odvodený podľa miesta vinice, z ktorej pochádza hrozno, Douro Superior (Upper Douro) z Quinta da Cabreira, kde vinárstvo nedávno vysadilo 114 hektárov. Víno vyzrievalo 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.

Quinta do Crasto Reserva Old Vines 2016 – víno vyrobené z 25 až 30tich rôznych odrôd hrozna pochádzajúcich zo starých viníc, ktorých vek je v priemere okolo 70 rokov. Quinta do Crasto Reserva Old Vines je autentickým cuvée  toho najlepšieho, čo Douro ponúka. Víno vyzrievalo 18 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch (85%) a amerických (15%).

Quinta do Crasto Touriga National 2016 - je prémiové víno vyrobené výhradne z hrozna Touriga Nacional, ktoré sa plní do fliaš iba v rokoch, keď sa dosiahne najvyššia úroveň kvality a dokonalosti. Iba v rokoch 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 a 2016 boli splnené podmienky na výrobu produktu Quinta do Crasto Touriga Nacional. Víno vyzrieva 18 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.