offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Novinka od Champagne Ayala

Novinka od Champagne Ayala

Champagne Ayala N° 7 Brut 2007 bolo vytvorené k 160. výročiu založenia domu Ayala. Hrozno pochádza zo 7 grand cru vinohradov z výnimočného ročníka 2007. Ayala N° 7 je druhým Champagne z kolekcie „The Ayala Collection“, série jedinečných cuvée vytvorených k vyjadreniu špecifickosti ročníka a výberu výnimočných viníc.

Vyrába sa v limitovanom množstve a uvoľňuje sa na trh v nádhernom darčekovom balení, keď je Champagne v optimálnej a dokonalej harmónii.


Champagne House Ayala

Ayala patrí takmer k butikovým producentom v Champagne. Malé, mladé a dynamické vinárstvo Ayala vedie nesmierne talentovaná enologička Caroline Latrive, ktorá zvláda každý krok výroby od prijatia hrozna až po uvedenie Champagne na trh.

Štýl domu je založený na vínach zameraných na odrodu Chardonnay, ktorá poskytuje nesmierne potešenie, sviežosť a eleganciu.

Ayala v súčasnosti vlastní v Champagne 35 akrov. Vďaka svojej výsadnej polohe v srdci grand crus v Montagne de Reims a spojeniu s Bollingerom má jedinečný prístup k hroznu najvyššej kvality.

Ročník 2007 pochádza zo 7 grand crus vínic. Ayala N° 7Brut 2007 tvorí 67% odroda Chardonnay z piatich grand crus: Chouilly, Oger, Avize, Cramant, Le Mesnil-sur-Oger a 33% Pinot Noir z dvoch grand crus v oblasti Montagne de Reims: Aÿ a Verzy.

Výroba Champagne Ayala

Po primárnom kvasení základných vín v malých nerezových tankoch, nasledovalo vytvorenie výsledného cuvée enologičkou Caroline Latrive, ktorá preferuje moderný, suchý, delikátny a čistý prejav. Sekundárna fermentácia, čiže vyzrievanie na jemných kvasinkách,  prebiehalo v pivniciach Ayala po dobu 11 rokov pod korkom.

Po jedenástich rokoch zrenia v júli 2019 bola každá jedna fľaša Champagne odstrelená ručne a doplnená na dossage 5 g/l. Počet fliaš je limitovaný.

Popis someliéra

"Ayala N° 7 Brut 2007 svetlú zlatistú farbu Champagne s jemným pravidelným perlením. Príjemná ovocná vôňa s dominanciou žltých mirabeliek, zrelých marhúľ s jemným dotykom kandizovaného zázvoru a lúčneho medu. Bohatá a zároveň jemná krémová štruktúra s výbornou harmóniou a sviežou kyselinkou, minerálne v závere.

Elegantné, delikátne a komplexné Champagne v klasickom štýle."

Denisa Šutáková, WinePlanet.sk

 

Champagne Ayala je výborný spoločník do gastronómie. Ayala N° 7 Brut  2007 sa skvele snúbi s grilovanými krevetami upravenými na slanom masle, pečeným homárom, teľacími medailónmi na šalotkovo krémovom rizote alebo k vyzretému 18-mesačnému syru Comté.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.