offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Nedocenené vína z La Clape

Nedocenené vína z La Clape

Château d´ Angles je vinárstvo v Languedocu pod vedením známeho enológa Erika Fabreho, ktorý predtým pôsobil v Bordeaux ako technický riaditeľ v Château Lafite-Rotschild. Získal množstvo ocenení vín na medzinárodnej úrovni. Vianney Fabre, syn Erica, s ktorým dnes spoločne vedie vinárstvo, študoval v Bordeaux a pracoval päť rokov v Champagne Bollinger.  Château d'Angles sa nachádza v srdci chránenej prírodnej oblasti La Clape a dodržiava zásady udržateľného poľnohospodárstva. V júni 2015 sa oblasť La Clape stala prvou apeláciou v  Languedocu.


Ručná výroba

Rodina Fabreovcov prevzala Château d'Angles v roku 2002, rýchlo spoznala potenciál pôdy, podnebia a hrozna, vo vinárstve kombinujú to najlepšie z tradičného pestovania odrôd a modernej techniky.

Tristo slnečných dní, osviežujúci  stredomorský vánok, štrkovitá pôda s vyšším obsahom vápenca a staré vinice, to všetko vytvára dokonalé podmienky pre pestovanie hrozna a výrobu kvalitných vín. Trvalo udržateľné postupy vo vinohrade s vysokou environmentálnou hodnotou (úroveň 3).

Pokiaľ ide o životné prostredie používajú kompostované výlisky, mulčovanie, žiadne insekticídy, herbicídy na ničenie buriny. Ručný viacfázový zber, selekcia hrozna, pomalé vyzrievanie vín vo francúzskych dubových sudoch. Château d'Anglès produkuje jedni z najvýraznejších a najelegantnejších vín terroiru La Clape na juhu Francúzska.

Eric Fabre: „Usadil som sa v La Clape kvôli odrode Mourvèdre. Milujem jeho vôňu a jeho jemnú a pritom silnú štruktúru. Bourboulenc, miestna biela odroda, mi bola zjavením. Vďaka optimálnej zrelosti hrozna som sa snažil získať to najlepšie z tohto terroiru “

Plné vína

Červené vína sú postavené na odrode Mourvèdre, ktorá dáva vínu štruktúru, Syrah a Grenache Noir ovocno herbálny štýl s jemným dotykom Carignanu. Ručný zber hrozna trvá i dva mesiace, podľa zrelosti jednotlivých odrôd. Rada Gran Vin Rouge sa vyznačuje veľmi dlhou maceráciou až 50 dní. Syrah a Mourvèdre sa zmiešajú a spolu 10 mesiacov zrejú v 3-4-ročných francúzskych dubových sudoch.

Grenache zreje v nerezových tankoch, aby si zachovala ovocnosť. Prirodzená stabilizácia, statické čírenie gravitáciou, bez filtrácie. Výsledný pomer odrôd v cuvée závisí od ročníka.

Plná ovocno korenistá chuť s výbornou tanínovou štruktúrou a harmóniou. Víno s typickým mediteránskym prejavom a potenciál pre vyzrievanie. Výborný partner k marinovanému srnčiemu ragú s omáčkou z lesných plodov a vína.

 

 

Biele vína Château d'Anglès sú postavené na odrode Bourboulenc, menšie percentá odrôd Marsanne, Roussanne a Grenache blanc, dodávajú vínu komplexný ovocno kvetinový charakter. Každá odroda vinifikuje samostatne. La Clape je jediná apelácia založená na odrode Bourboulenc.
Rada Classique vyzrieva na jemných kaloch v betónových kadiach počas 4 až 5 mesiacov. Prirodzená stabilizácia a statické čírenie gravitáciou, bez filtrácie. Komplexné biele cuvée s ovocným sviežim a minerálnym charakterom. Výborné ku grilovanej morskej treske s ľahkým zeleninovým šalátom.
Rada Gran Vin Blanc sa vyrába zo starých viníc: 45-ročnej Grenache blanc a 60 ročného Bourboulenc, ktoré vínu dávajú neuveriteľnú štruktúru a potenciál vyzrievať. Fermentácia prebieha v 1–2 ročných sudoch v tradičnej pivnici s regulovanou teplotou. Víno vyzrieva za stáleho miešania na jemných kaloch vo francúzskych dubových sudoch 5 - 6 mesiacov. Prirodzené statické čistenie gravitáciou, bez filtrácie. Koncentrovaná a plná ovocno korenistá a šťavnatá chuť s krémovou štruktúrou s dobrou harmóniou. Skvelé k pečenej teľacej panenke so šafránovou omáčkou.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.