offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Nedocenené vína z La Clape

Nedocenené vína z La Clape

Château d´ Angles je vinárstvo v Languedocu pod vedením známeho enológa Erika Fabreho, ktorý predtým pôsobil v Bordeaux ako technický riaditeľ v Château Lafite-Rotschild. Získal množstvo ocenení vín na medzinárodnej úrovni. Vianney Fabre, syn Erica, s ktorým dnes spoločne vedie vinárstvo, študoval v Bordeaux a pracoval päť rokov v Champagne Bollinger.  Château d'Angles sa nachádza v srdci chránenej prírodnej oblasti La Clape a dodržiava zásady udržateľného poľnohospodárstva. V júni 2015 sa oblasť La Clape stala prvou apeláciou v  Languedocu.


Ručná výroba

Rodina Fabreovcov prevzala Château d'Angles v roku 2002, rýchlo spoznala potenciál pôdy, podnebia a hrozna, vo vinárstve kombinujú to najlepšie z tradičného pestovania odrôd a modernej techniky.

Tristo slnečných dní, osviežujúci  stredomorský vánok, štrkovitá pôda s vyšším obsahom vápenca a staré vinice, to všetko vytvára dokonalé podmienky pre pestovanie hrozna a výrobu kvalitných vín. Trvalo udržateľné postupy vo vinohrade s vysokou environmentálnou hodnotou (úroveň 3).

Pokiaľ ide o životné prostredie používajú kompostované výlisky, mulčovanie, žiadne insekticídy, herbicídy na ničenie buriny. Ručný viacfázový zber, selekcia hrozna, pomalé vyzrievanie vín vo francúzskych dubových sudoch. Château d'Anglès produkuje jedni z najvýraznejších a najelegantnejších vín terroiru La Clape na juhu Francúzska.

Eric Fabre: „Usadil som sa v La Clape kvôli odrode Mourvèdre. Milujem jeho vôňu a jeho jemnú a pritom silnú štruktúru. Bourboulenc, miestna biela odroda, mi bola zjavením. Vďaka optimálnej zrelosti hrozna som sa snažil získať to najlepšie z tohto terroiru “

Plné vína

Červené vína sú postavené na odrode Mourvèdre, ktorá dáva vínu štruktúru, Syrah a Grenache Noir ovocno herbálny štýl s jemným dotykom Carignanu. Ručný zber hrozna trvá i dva mesiace, podľa zrelosti jednotlivých odrôd. Rada Gran Vin Rouge sa vyznačuje veľmi dlhou maceráciou až 50 dní. Syrah a Mourvèdre sa zmiešajú a spolu 10 mesiacov zrejú v 3-4-ročných francúzskych dubových sudoch.

Grenache zreje v nerezových tankoch, aby si zachovala ovocnosť. Prirodzená stabilizácia, statické čírenie gravitáciou, bez filtrácie. Výsledný pomer odrôd v cuvée závisí od ročníka.

Plná ovocno korenistá chuť s výbornou tanínovou štruktúrou a harmóniou. Víno s typickým mediteránskym prejavom a potenciál pre vyzrievanie. Výborný partner k marinovanému srnčiemu ragú s omáčkou z lesných plodov a vína.

 

 

Biele vína Château d'Anglès sú postavené na odrode Bourboulenc, menšie percentá odrôd Marsanne, Roussanne a Grenache blanc, dodávajú vínu komplexný ovocno kvetinový charakter. Každá odroda vinifikuje samostatne. La Clape je jediná apelácia založená na odrode Bourboulenc.
Rada Classique vyzrieva na jemných kaloch v betónových kadiach počas 4 až 5 mesiacov. Prirodzená stabilizácia a statické čírenie gravitáciou, bez filtrácie. Komplexné biele cuvée s ovocným sviežim a minerálnym charakterom. Výborné ku grilovanej morskej treske s ľahkým zeleninovým šalátom.
Rada Gran Vin Blanc sa vyrába zo starých viníc: 45-ročnej Grenache blanc a 60 ročného Bourboulenc, ktoré vínu dávajú neuveriteľnú štruktúru a potenciál vyzrievať. Fermentácia prebieha v 1–2 ročných sudoch v tradičnej pivnici s regulovanou teplotou. Víno vyzrieva za stáleho miešania na jemných kaloch vo francúzskych dubových sudoch 5 - 6 mesiacov. Prirodzené statické čistenie gravitáciou, bez filtrácie. Koncentrovaná a plná ovocno korenistá a šťavnatá chuť s krémovou štruktúrou s dobrou harmóniou. Skvelé k pečenej teľacej panenke so šafránovou omáčkou.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.