offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Najlepšie vinice sveta - TOP 50 World´s Best Vineyards 2020

Najlepšie vinice sveta - TOP 50 World´s Best Vineyards 2020

World´s Best Vineyards každý rok vyhlasuje poradie 50-tich najlepších viníc sveta. Zoznam bol zostavený tímom pod vedením Williama Reeda. Hlavnou myšlienkou projektu je podporiť a zviditeľniť vinársku turistiku.

Zoznam najlepších 50 viníc sveta odráža rozmanitosť svetových vinohradníckych krajín.


 

Organizátor William Reed a hostiteľský partner 2020 Sonoma County Winegrowers chceli oceniť aj napriek ťažkým okolnostiam, ktorým tento rok čelí cestovný ruch, úsilie vinohradníkov a vinárov po celom svete. Dúfajú, že sa týmto projektom  povzbudí cestovanie do týchto vinárskych  cieľov, keď sú návštevníkom opäť dvere otvorené.

Medzi 50 najobľúbenejšími vinicami za rok 2020 sa predstavovalo 18 krajín a medzi nimi sa prvýkrát objavili i vinárstva z Indie, Bulharska aj z Japonska.

Toto nie je iba zoznam najlepších svetových viníc, je to zoznam 50 najúžasnejších miest, kde môžete víno ochutnať a spoznať vinárstva. V zozname sú známe mená veľkých vinárstiev zastúpené z najobľúbenejších vinárskych oblastí .

Medzi najlepšími sa ocitli i butikové vinárstva so špeciálnymi ponukami. Všetkých TOP 50 viníc sveta stoja za návštevu. Všetky ponúkajú úžasné výhľady a všetky ponúkajú vynikajúce vína.

 

Víťaz z Argentíny

Víťazom TOP 50 World´s Best Vineyards 2020 sa stalo argentínske vinárstvo Zuccardi Valle de Uco a už druhý rok po sebe obhájilo prvenstvo. Bodega Gazón z Uruguaja sa umiestnila i tento rok na  druhom mieste a Domäne Wachau z Rakúska preskočil 16 miest, aby sa umiestnil na brondzovej priečke.

V najlepšej 30-tke sa umiestnili štyri vinárstva, ktoré nájdete v predajni Corner a na webe Wineplanet.sk.

Na vynikajúcom 8. mieste sa umiestnilo portugalské vinárstvo Quinta do Crasto, ktoré zaujalo historickým a kultúrnym bohatstvom, nádhernými terasovitými a strmými vinohradmi  v údolí rieky Douro a v neposlednom rade kvalitnou miestnou reštauráciou. Tomás Roquette, generálny riaditeľ Quinta do Crasto sa teší z umiestnenia vinárstva ako jediného z oblasti Douro v prvej desiatke. Dodáva: „Naša pohostinnosť, kvalita ponúkaných skúseností a našich vín sú najlepšími argumentmi na opätovné získanie dôvery návštevníkov a turistov.“

 

 

Tipy na vínne výlety

Na vynikajúcom 9. mieste sa umiestnilo talianske vinárstvo Antinori nel Chianti Classico. 15. miesto patrí nemeckému vinárstvu Dr. Loosen a 24. miesto austrálskej ikone Penfolds Magill Estate.

K TOP 50 určite patrí i čilské vinárstvo Viña Errázuriz na peknom 35. mieste. Prvýkrát sa do rebríčka dostalo i slávne kaliforské vinárstvo Stag's Leap Wine Cellars, ktoré debutovalo na 47. priečke .

 

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na stránke: www.worldsbestvineyards.com.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.