offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
En Primeur Burgundsko Domaine Chanson 2019 – Objavte a spoznajte srdce Burgundska.

En Primeur Burgundsko Domaine Chanson 2019 – Objavte a spoznajte srdce Burgundska.

Na základe úspechu našej ponuky vín z Bordeaux spôsobom En Primeur ponúkame našim zákazníkom možnosť zakúpenia šiestich vín v predstihu aj od Domaine Chanson z Burgundska. Vína budú doručené najskôr v júni 2021 v závislosti od vinohradu a klasifikácie.


 

História tohto pestovateľa a negocianta siaha do polovice 18.storočia. Pôvodný názov Maison Verry odkazuje na zakladateľa domény. V roku 1847 ju odkúpila rodina Chanson. Podstatná zmena nastala v roku 1999, keď prešla pod Bollingera. Bollinger angažoval rešpektovaného enológa J.P. Confurona zo známej rodiny vo Vosne-Romanée. Ten zaviedol mnoho zmien aj v ekologickom pestovaní viniča ako aj vinifikácii.

Časť vín vyzrieva vo štvorpodlažnom stredovekom Bastione v Beaune. Klenotom v náhrdelníku vinohradov vo vlastníctve Chansona je Clos des Feves Premier Cru. Taktiež unikátna parcela Vergennes Grand Cru nad dedinou Aloxe- Corton. Vína od Chansona patria v súčasnosti medzi najlepšie z Beaune, navyše za veľmi korektnú cenu.

Aký bol ročník 2019 v Beaune?

Zima bola v južnej časti Burgundska mierna so skorým nástupom jari a takmer ako každý rok s prudkým ochladením a mrazmi v apríli.

Nasledovalo obdobie zrážok, ale rovnomerne so slnečnými dňami. Takmer normálnu jar vystriedalo teplé a slnečné leto sprevádzané výdatnými búrkami. Napriek tomu s nízkym zrážkovým úhrnom a z toho vyplývajúcim stresom viniča., najmä na chudobnejšom pôdnom podloží.

Následkom toho bolo nerovnomerné dozrievanie hrozna z pohľadu parciel. Zber začal 11. septembra so slnečným počasím, ale s nevyhnutnou selekciou hrozna ako aj flexibilitou pri zbere jednotlivých vinohradov. Pred fermentáciou bolo hrozno schladzované s kontrolou teploty počas vinifikácie najmä pri bielych vínach. Ako je to zvykom u Chansona modré odrody boli spracované neodstopkované. 

 

Ako chutí 2019?

Vďaka prejavu počasia ako aj prístupom pri zbere a vinifikácii je devätnástka od Chansona úspechom. Červené vína majú hlbokú farbu a intenzitu vône s tónmi kôstkového ovocia a lesných plodov. Disponujú bohatou ovocnou textúrou a štruktúrou tanínov. Biele vína sú harmonické a elegantné s charakterom pôvodu. Vo vínach je dostatok jedinečnosti, autenticity, elegancie s predpokladom skvelého potenciálu pre vyzrievanie. 
 

Podľa Vincenta Avanela riaditeľa Domaine Chanson je 2019 vynikajúcim ročníkom a bez pochýb sa dá prirovnať k ročníkom končiacim deviatkou ako 1949, 1959 a 1989!

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.