offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Coravin - revolúcia vo svete vína

Coravin - revolúcia vo svete vína

Predstavte si zariadenie, vďaka ktorému si vychutnáte svoje obľúbené víno po poháriku bez toho, aby ste museli otvoriť celú fľašu. Znie to neuveriteľne? Coravin je prvý a zatiaľ jediný systém na svete, ktorý vám umožňuje naliať si a vychutnávať víno z fľaše bez jej odkorkovania.


Coravin vám dáva slobodu experimentovať s vínom bez toho, aby ste otvorili celú fľašu.

 

Nečakajte na špeciálnu príležitosť, aby ste si vychutnali vzácny kúsok zo svojej zbierky, s Coravinom môžete porovnávať a objavovať vína ako nikdy predtým.

Coravin je skvelou pomôckou pre milovníkov vína, ktorí radi pijú osamote; ľudí, ktorí si svoje víno radi vychutnávajú pomaly, po dobu niekoľkých mesiacov; či pre zberateľov drahých vín, ktorí by radi skontrolovali evolúciu vína vo vnútri fľaše bez toho, aby ho znehodnotili.

Jednoduché použitie

Táto revolúcia vo svete vína sa na trh dostala v júli 2013. Jeho použitie je pomerne jednoduché. Coravin najprv pomocou dutej ihly z chirurgickej ocele so špeciálnym poťahom prepichne korok a umožní tak naliať víno do pohárov bez toho, aby bol obsah fľaše vystavený vonkajším elementom.

Jednoduchým stlačením spúšte na zásobníku potom nahradí víno, ktoré z fľaše ubudlo, vzácnym plynom argónom. Keďže argón nemá chuť ani vôňu, na rozdiel od kyslíka pomáha uchovávať kvalitu vína.

Keď ste s množstvom naliateho vína spokojní, ihlu z korku jednoducho vytiahnite a podtlak z hrdla fľaše ju automaticky vzduchotesne uzavrie. Bez starostí sa tak môžete podeliť o poklady vo vašej kolekcii vín bez toho, aby ste museli vypiť celú fľašu.

Revolučný experiment

Nápad skrsol v hlave amerického podnikateľa Grega Lambrechta pred viac než desaťročím. Keď jeho manželka otehotnela, Greg viac nemal spoločníčku na vychutnávanie si vína a sám nedokázal na posedenie vypiť celú fľašu, takže jeho zbierka vychádzala nazmar.

Čo ak by však existovalo zariadenie, ktoré by dokázalo víno dostať z fľaše bez toho, aby ju bolo nutné otvoriť a znehodnotiť? Greg sa pustil do experimentovania a desať rokov pracoval na systéme, ktorý svetu predstavil pod menom Coravin. Revolučná technológia, ktorá dovoľuje korku zostať pevne vo fľaši a chráni tak víno pred oxidáciou, no zároveň umožňuje jeho konzumáciu, teraz prichádza aj na Slovensko.

“Mojim cieľom je zmeniť spôsob, ako si ľudia vychutnávajú víno, či už v pohodlí domova alebo počas posedenia v reštaurácii. Myslím, že po pár rokoch na trhu sa pohybujeme míľovými krokmi vpred,” vyjadril sa majiteľ spoločnosti Coravin.

Ocenia ho amatéri i profesionáli

Coravin vám dáva slobodu experimentovať s vínom bez toho, aby ste otvorili celú fľašu. Vyskúšajte niekoľko kombinácií červeného vína a diviny, kým nájdete tú pravú. Pokojne si doprajte svoje obľúbené biele víno, aj keď mate chuť len na pár hltov.

Pohár po pohári, vychutnávajte si svoju zbierku vín po dobu niekoľkých mesiacov či rokov. Vďaka Coravinu sa bude vaša vinotéka vyprázdňovať bez toho, aby ste museli svoje obľúbené ročníky neustále nahrádzať novými. Tento systém nájde svoje využitie aj v rukách profesionálov. Majitelia reštaurácií určite ocenia širší výber ročníkov, ktoré budú môcť ponúkať svojim zákazníkom.

S Coravinom vám nič nebráni v tom, aby ste zaradili aj svoje najkvalitnejšie vína do jedálneho lístka bez obáv, že sa vám nepravidelným používaním znehodnotia. Vaši hostia budú s nadšením experimentovať s novými chuťami, kombináciami vín a ročníkmi, o ktoré by inak nemali záujem. Aj vinárne či vinotéky nájdu v systéme Coravin využitie. Nielenže môžu ponúkať zákazníkom na ochutnávku širší výber vín, ale aj rýchlo a ľahko dokážu zvnútra preskúmať chuť a vôňu nového či neznámeho vína bez toho, aby sa znehodnotila celá fľaša.

Odborníci o Coravine

Chválou nešetria ani odborníci zo sveta gastronómie. “Ako vinár som si vedomý delikátnej povahy vína a starostlivosti, ktorú treba dopriať fľaši pri nalievaní každého pohára,” vysvetľuje americký reštauratér a porotca súťaže Master Chef Joe Bastianich.

“Po tom, čo som si pomocou Coravinu nalial druhý pohár vína takmer šesť mesiacov po prvom, vedel som, že tento systém zmení spôsob degustácie. Dnes môžem dať ochutnať svojim zákazníkom vzorky vín, ktoré boli dovtedy schované vo vinotéke. Môžem im naliať zo starých či vzácnych ročníkov, ku ktorým by sa inak nedostali a neriskujem, že víno utrpí na kvalite."

Tento produkt je skvelým pomocníkom pre majiteľov reštaurácií, no tiež amatérov.” Svetoznámy americký kritik Robert Parker sa na adresu Coravinu vyjadril že ide o jeden z najzaujímavejších nových výrobkov pre milovníkov vína, ktorý sa objavil za posledných tridsať rokov. Na svojej stránke erobertparker.com dokonca uverejnil a sériu videorecenzií, v ktorých nešetrí na revolučný výrobok chválou. Prečítajte si recenzie na Coravin zo Slovenska, someliérov a majiteľov reštuarácií.

Kde ho kúpite

Coravin je na Slovensku dostupný exkluzívne cez náš eshop wineplanet.sk. Základný model Coravin Eight stojí 299 Eur a sú k nemu pribalené aj dve argónové kapsule. Jedna kapsula vám bude stačiť na otvorenie približne troch fliaš vína. Perfektný pre reštaurácie či profesionálnych milovníkov vína, Coravin Eight by vám nemal vo vašej someliérskej výbave chýbať.

Novší model Coravin Two spája všetky výhody modelu Eight, ale v sofistikovanejšom prevedení. Dostupný v elegantnej čiernej za 299 Eur alebo v prevedení Elite za cenu 349 Eur vo farbách ako futuristická strieborná, opulentná zlatá či extravagantná červená, Coravin Two posunie vašu vínnu hru o stupienok vyššie.

Napokon, model One spája všetky výhody modelu Eight a Two, ale v jednoduchšom prevedení, ideálny pre milovníkov vína vychutnávajúcich si ho v domácom prostredí. Objednať si tiež môžete dve náhradné kapsule za 19,96 Eur alebo sadu troch náhradných ihiel za 69,95 Eur.

Keďže Coravin vám pomôže uchovať čerstvosť vína po dobu niekoľkých mesiacov či rokov, je to investícia, nad ktorou by mal každý milovník vína rozhodne pouvažovať.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.