offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Čo robí someliér počas pandémie? Z denníku someliéra časť 3.

Čo robí someliér počas pandémie? Z denníku someliéra časť 3.

" Shakespeare povedal, že dobré víno je dobrý priateľ, keď s ním dokážeme zachádzať. S touto pravdou ako someliér nielen pracujem ale aj naše priateľstvo často utužujem. Vypnúť pri pohári výborného slovenského vína je relax, ktorý si môžeme dopriať pri dodržiavaní odporúčania zostať doma a v neposlednom rade spolu podporíme slovenských vinárov.“ Martin Priečko, someliér WinePlanet.sk

Čítajte ďalej:

Z denníku someliéra časť 1.

Z denníku someliéra časť 2.

Z denníku someliéra časť 4.


Dunaj ako odmena

Počas tejto špeciálnej situácie som aj ja, podobne ako množstvo iných ľudí, začal behať. V mojom prípade je to skôr niečo ako paródia na beh, ale hádam sa to raz zlepši.  Ako pri takmer všetkom aj pri behu som potreboval motiváciu. Až mi raz veľmi múdri ľudia z „The best team“ povedali, že sa mám vždy, keď sa mi niečo podarí odmeniť.

Takže motivácia by bola, práve dnes som si po piatej epizóde mojej paródie na beh, doprial pohár Dunaju od vinárstva Nichta. Práve takýto ľahší štýl červeného vína s nádychom višní a čučoriedok vo vôni a kombinácie višní a čokolády v chuti je výborný na popíjanie podvečer.

Osobne mám veľmi rád terrior Tekov,  kde sídli aj vinárstvo Nichta, ktoré vyrobilo moju dnešnú odmenu.

Sladká bodka

Aj u vás to funguje tak, že čas doma si krátite pripravovaním najrôznejších pokrmov? Všetky tie „meme“ o tom ako budeme pekne pribratí, keď na Slovensku skonči pandémia, príde čas opustiť domovy a vrátiť sa spať ku každodenným povinnostiam ma bavili, až kým som si neuvedomil, že minimálne u mňa odkazujú na realitu.

Ale keď pre mňa je výborné jedlo s dobrým nápojom jedným z najväčších pôžitkov. A tak to bolo aj dnes, kombinácia jemne sladkej panna cotty s pohárom Pálavy bola naozaj excelentná. 

„Voňavka“  plnšej žltej farby, chuť je príjemne nasladlá a výborne dopĺňalo smotanový dezert.  Pálava z malého vinárstva Velkeer je ako stvorená na popíjanie k jemne sladkým smotanovým dezertom.

 

Martin Priečko, someliér WinePlanet.sk

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.