offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Bestsellery 2020

Bestsellery 2020

Rok 2020 bol veľmi ťažký a preto vám, našim zákazníkom, ďakujeme, ktorí ste nám prejavili svoju dôveru pri nákupe. Či ste nás navštívili v predajni na Starej Vajnorskej alebo ste tento rok skôr uprednostnili nákup cez eshop, sme radi, že si k nám nachádzate cestu čoraz častejšie.

Zaujíma vás, ktoré víno sa v roku 2020 najviac predávalo? Bolo to slovenské víno, prosecco, a kto sú naši favoriti? Pozrite si našu bilanciu uplynulého roka.


 

Ktoré víno sa stalo najpredávanejším za rok 2020? 

Vo svete patrí k najpredávanejším vínam Prosecco. Tento trend si získal aj slovenských zákazníkov. V roku 2020 sa najpredávanejším stalo Prosecco Frizzante z vinárstva Terra Serena. Od septembra máme v ponuke i ružové ročníkové Prosecco, ktoré potešilo priaznivcov tohto šumivého vína. Či je leto a či zima, Prosecco je top na Slovensku.

Tento rok sa zákazníci a milovníci vín zapojili do kampane Pijeme slovenské vína a podporili svojich miestnych vinárov. Najpredávanejšie slovenské vína pre rok 2020 sú:  Pavelka Château Zumberg Cabernet Rosé, Karpatská Perla Jagnet Veltlínske zelené a J&J Ostrožovič Solaris Muškát žltý. Z ovocných vín sa najviac predalo vína z čiernych ríbezlí z vinárstva Miluron.

Medzi zahraničnými vínami prvenstvo obhájilo vinárstvo Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc Organic. Na druhom mieste sa umiestnilo talianske vinárstvo Giorgio & Gianni  Pinot Grigio a na treťom mieste čilské vinárstvo KARU a Sauvignon Blanc.

Z červených vín sa najviac predalo Reya  Vicomté D´ Aumelas, Karu Merlot a El Coto Vintage Coto Mayor Crianza zo Španielska. 

REYA Organica ako novinka zaujala

V tomto roku sme zlepšili predaj cez eshop wineplanet.sk  a priniesli sme novinku Blesková zásielka do hodiny a online privátne degustácie. Kvôli covidovej situácii, ktorá veľmi výrazne poznačila gastro a horeca segment, sa práve internetový obchod stal veľmi dôležitým nástrojom predaja. Stále sa snažíme prinášať vám novinky zo sveta vín a destilátov. Tento rok to bola nová rada Reya Organica, Prosecco Rosé a predaj vín En Primeur.  

Bio je úspešné

Na stánke Wineplanet.sk je najpredávanejším vínom za rok 2020 Private Bin Sauvignon Blanc Organic z Villa Maria. V tesnom závese na druhom mieste sa umiestnilo Reya Prosecco a na treťom mieste Giorgio & Gianni Pinot Grigio.

Do TOP 20 sa dostali vína: Dr. Loosen Dr. L Riesling Dry, Winzer Krems Riesling Von den Terrassen, Reya Riesling, Champagne Ayala Brut Nature i Emiliana Novas Pinot Noir, Gran Reserva BIO. 


Dúfame, že ste boli s našimi službami spokojní a v Novom Roku sa už konečne budeme môcť opäť stretnúť na degustáciach vo vínotéke WinePlanet na Starej Vajnorskej alebo na akciách spoločnosti Corner, zdieľať spoločne vínne zážitky a radosť. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.