offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Bestsellery 2020

Bestsellery 2020

Rok 2020 bol veľmi ťažký a preto vám, našim zákazníkom, ďakujeme, ktorí ste nám prejavili svoju dôveru pri nákupe. Či ste nás navštívili v predajni na Starej Vajnorskej alebo ste tento rok skôr uprednostnili nákup cez eshop, sme radi, že si k nám nachádzate cestu čoraz častejšie.

Zaujíma vás, ktoré víno sa v roku 2020 najviac predávalo? Bolo to slovenské víno, prosecco, a kto sú naši favoriti? Pozrite si našu bilanciu uplynulého roka.


 

Ktoré víno sa stalo najpredávanejším za rok 2020? 

Vo svete patrí k najpredávanejším vínam Prosecco. Tento trend si získal aj slovenských zákazníkov. V roku 2020 sa najpredávanejším stalo Prosecco Frizzante z vinárstva Terra Serena. Od septembra máme v ponuke i ružové ročníkové Prosecco, ktoré potešilo priaznivcov tohto šumivého vína. Či je leto a či zima, Prosecco je top na Slovensku.

Tento rok sa zákazníci a milovníci vín zapojili do kampane Pijeme slovenské vína a podporili svojich miestnych vinárov. Najpredávanejšie slovenské vína pre rok 2020 sú:  Pavelka Château Zumberg Cabernet Rosé, Karpatská Perla Jagnet Veltlínske zelené a J&J Ostrožovič Solaris Muškát žltý. Z ovocných vín sa najviac predalo vína z čiernych ríbezlí z vinárstva Miluron.

Medzi zahraničnými vínami prvenstvo obhájilo vinárstvo Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc Organic. Na druhom mieste sa umiestnilo talianske vinárstvo Giorgio & Gianni  Pinot Grigio a na treťom mieste čilské vinárstvo KARU a Sauvignon Blanc.

Z červených vín sa najviac predalo Reya  Vicomté D´ Aumelas, Karu Merlot a El Coto Vintage Coto Mayor Crianza zo Španielska. 

REYA Organica ako novinka zaujala

V tomto roku sme zlepšili predaj cez eshop wineplanet.sk  a priniesli sme novinku Blesková zásielka do hodiny a online privátne degustácie. Kvôli covidovej situácii, ktorá veľmi výrazne poznačila gastro a horeca segment, sa práve internetový obchod stal veľmi dôležitým nástrojom predaja. Stále sa snažíme prinášať vám novinky zo sveta vín a destilátov. Tento rok to bola nová rada Reya Organica, Prosecco Rosé a predaj vín En Primeur.  

Bio je úspešné

Na stánke Wineplanet.sk je najpredávanejším vínom za rok 2020 Private Bin Sauvignon Blanc Organic z Villa Maria. V tesnom závese na druhom mieste sa umiestnilo Reya Prosecco a na treťom mieste Giorgio & Gianni Pinot Grigio.

Do TOP 20 sa dostali vína: Dr. Loosen Dr. L Riesling Dry, Winzer Krems Riesling Von den Terrassen, Reya Riesling, Champagne Ayala Brut Nature i Emiliana Novas Pinot Noir, Gran Reserva BIO. 


Dúfame, že ste boli s našimi službami spokojní a v Novom Roku sa už konečne budeme môcť opäť stretnúť na degustáciach vo vínotéke WinePlanet na Starej Vajnorskej alebo na akciách spoločnosti Corner, zdieľať spoločne vínne zážitky a radosť. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.