offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

ABK6 je najlepší koňak roku 2019

ABK6 je najlepší koňak roku 2019

Koňaky ABK6 sa tradične umiestňujú na popredných miestach v súťažiach. 21. mája sa v Londýne vyhlasovali World Drinks Awards. ABK6 VS a ABK6 XO Renaissance vyhrali prvé miesta vo svojich kategóriách - kategória VS a kategória XO.

Cognac ABK6 XO RENAISSANCE => World Best Cognac 2019 & World Best XO 2019 of the category

Cognac ABK6 VS => World Best VS 2019 of the category


Pôvodné pivnice, kde zreje koňak sú staré viac ako 100 rokov, no technológia v tejto pálenici patrí medzi tie najmodernejšie v Cognacu.

ABK6 bol založený v 90-tych rokoch vizionárom Francizom Abecassisom. Tento producent koňaku, označuje svoje produkty ako Single Estate Cognac - všetko prebieha na jednom pozemku a z vlastného hrozna - 250 ha, 23 pivníc, 3500 sudov z limousine dreva. Rodina Abecassis je jedným z najväčších vlastníkov pôdy a vinohradov v centrálnej oblasti Champagne. Hrozno pochádza hlavne z oblastí Grande Champagne a Petit Champagne (podoblasti Cognacu) a na výrobu koňaku sa pestujú hlavne odrody Ugni Blanc a Colombard. Technológia v ich pálenici patrí medzi tie najmodernejšie v  Cognacu. Firmu riadi mladá len 27 ročná Elodie Abecassis, ktorá je vo svojom veku najmladšou riaditeľkou pivníc v celom regióne.

 

ABK6 Cognac XO Renaissance

Koňak má farbu starého, tmavého mahagónu so zlatými odleskami a arómu plnú vôní, v ktorých dominuje sušené ovocie, orechy a tóny sladkého drievka, ktoré sa ďalej rozvíjajú do vône korenia a ovocných koláčov. Chuť tohto vzácneho destilátu je plná a jemná, no zároveň elegantná, s tónmi pomarančovej kôry a fíg a so záverom dubového dreva a korenia. ABK6 Cognac XO Renaissance nájdete v našom eshope.

ABK6 Cognac VS Pure Single

Tento koňak je zmesou 3 – 7 rokov starých koňakov a má krásnu zlatú farbu s jantárovými odleskami. Na začiatku vám aróma učaruje nótami marhúľ a čerstvého hrozna a postupne sa rozvinie smerom k vôňam jemného korenia a ovocných koláčov. Podnebie je svieže a elegantné, pomerne výrazné a s výnimočne dlhou dochuťou. ABK6 Cognac VS Pure Single nájdete v našom eshope.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.