Teraz sa veľa hovorí o ponúknutí zážitkov vo viniciach v spojení s gastronómiou a agroturistikou. Mate plány i v tejto oblasti?
Plány máme. My sme od roku 2000 vysadili viac ako 40 hektárov nových viníc. Na Suchom vrchu máme originálny drevený prístrešok, v Modre však nie je pre nás také jednoduché zasiahnuť do krajiny, v ktorej je na kopcoch „všetko vidieť“, preto ešte musíme citlivo zvážiť ako na to pôjdeme. Budujú sa cyklotrasy aj okolo našich viníc, čo chceme rozumne využiť.
V Šenkviciach sme postupne zrekonštruovali a pristavili v našej Karpatskej perle k vyhliadkovej veži krásnu degustačku, tančiareň a aj terasu s malým ubytovaním. Tu si zákazníci môžu pozrieť našu výrobu, kúpiť víno alebo ho zdegustovať, stíšiť svoju myseľ v kaplnke Ducha Svätého. V minulom roku náš archív, vybudovaný z betónových nádrží bol nominovaný na cenu Cezar a aj na Výročnú cenu časopisu Pamiatky a múzeá za rok 2019 v kategórii OBNOVA/ADAPTÁCIA.
A po rokoch, keď sme sa už vzdali pátrania po autorovi projektu sme sa túto jar dozvedeli skvelú správu, že autorom tejto stavby, družstevného objektu NUPOD, bol architekt Emil Belluš. Teší nás to aj preto, že sme pri oprave budovy zanechali to pekné a zachovali sme jej výraz tak, ako to vymyslel Emil Belluš. Vďaka aj architektovi Andrejovi Marcinkovi, ktorý nás pri tejto oprave a obnove viedol.
Karpatská Perla je rodinné vinárstvo, máte v rodine nadšených pokračovateľov?
Určite áno, keďže u nás pracujú obe naše dcéry... Ohliadnúc sa do minulých 30 rokov nás teší, že sme okrem pekného vína zveľaďovali malokarpatskú krajinu a zachovali dedičstvo našich predkov.